V". Virtasen Eurovaaliblogi

PM Katainen POISTI VARMISTIMEN tänään aamuTV:ssä - Stubbin linjoilla?

Pm Katainen käytti "perussuomalaisten leimaamiseen käytettyä ilmaisua" tänään aamuTV:ssä. Hän varoitti äänestäjiä populisteista ja totesi, "että äänestäjien on syytä "poistaa varmistin" kun populistit tarjoavat helppoja ratkaisuja".

Aivan oikeankätensä RKP-henkisen Stubbin tasolle häne ei leimaamisessa alistunut, sillä Stubbhan Eurooppapäivänä eurohurmoksessaan ja -addiktiohöpinässään leimasi kaikki muut demokraattisesti toisenlaista ratkaisua kreikkakysymykseen etsivät - 'ääri-ilmiöiksi'.

PM Katainen sen sijaan totesi loppuun vielä oikeassaoloaan vahvistaakseen nerokkaasti: " Monimutkaisiin ratkaisuihin ei ole helppoja ratkaisuja!"

PS. luitte aivan oiken - ja kuulin myös YLEn korkeammilta tahoilta että perussuomalaisvastaiset ja vääristellyt FDL-raportit sekä suomenruotsalais- että suomalaisella puolella otetaan esille. Eli perussuomalaiset leimattiin FDL:n avulla yksipuolisesti vaikka YLEn toimittajan tekemässä leikkaamattomassa haastattelussa Mimosa sanoi:

"FDL:n tukijoista ja kannattajista on suurin osa - vihreitä. Ja että Arhusissa Tansakan mellakoissa pidätetyistä kaikki yhtä lukuunottamatta olivat - vasemmistolaisia!"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (77 kommenttia)

Käyttäjän perttivelttovirtanen kuva
pertti olavi virtanen

On kauniisti sanottuna ihmeellistä että media sallii demokratiassa hallituspuolueiden kovemman kielenkäytön ja vielä 'ilman huumorin häivääkään' - mutta leimaa ja syyllistää opposition vähemmästäkin.

Kohta kaikki median ( myös yksipuolisen poliittisen ( Demarit, vihreät, vasemmistoliitto - ja ennen kaikkea suomenruotsalaistuneen YLEn uutis- ja ajankohtaistoimituksen 'uutiset' perussuomalaisten 'ääri-ilmaisuista)ovat haihtuneet pelkäksi toimittajien liioittelemaksi propagandaksi.

Suomessa ei ole "Ruotsidemokraatteja", Suomessa ei ole Breivikiä, Suomessa ei ole Tanskan meiningiä mellakoineen - mutta Suomessa on samojen tahojen omisteinen media joka hallituksenkin takana on - ja tietysti Suomi-brändin muulle maailmalle keinotekoisesti oman poliittisen pelinsä tähden mustamaalava RKP.

Rauni Viren

Netissä vertaillaan jo videoita Mimosan haastattelusta

"salanauhoitus" studiossa
http://www.youtube.com/watch?v=1xaPWotpJvo

...ja julkaistu ohjelma (23 päivää tarjolla)
http://areena-beta.yle.fi/ng/areena/tv/1513632

Jari Eteläsaari

Enemmän näitä leikkaamattomia haastatteluja.

Jari Eteläsaari

Katainen on valinnut ratkaisujen tien. Tehdään niin kuin muut euromaat haluavat (populistinen ratkaisu).

PM Katainen sen sijaan totesi loppuun vielä oikeassaoloaan vahvistaakseen nerokkaasti: "Monimutkaisiin ratkaisuihin ei ole helppoja ratkaisuja!"

Kaipa tuo jotakin tarkoittaa.

Jari Eteläsaari

"FDL:n tukijoista ja kannattajista on suurin osa - vihreitä"

Aivan järkyttävää tietoa, ei mikään ihme että tuo asia haluttaisiin vaieta. Perskules. Kuvittelin että olisivat järkiporukkaa.

Ja itse olen ollut FDL:n linjoilla. No tulempa olemaan edelleen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

"Tietoa", heh. Ihan varmaan tämä Mimosa, joka ei tiedä omaa sukunimeäänkään, on lähettänyt kaikille jäsenluettelonsa henkilöille lomakkeen, jossa kysytään puoluekantaa. Ai niin, mutta kun ei ole jäsenluetteloakaan.

Sari Karlström

Infoksi tietämättömälle; Sivun ylläpitäjät näkevät kaikki "tykkää"-nappulaa painaneet vaikka se muulta kansalta olisikin piilossa. Profiiliia katsomalla yleensä näkee ihmisten postaukset ja kiinnostuksen kohteet (jos ei suojattu).

Reijo Tossavainen

Tervetuloa Veltto tällekin palstalle!

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kiva kun tulit ja toit heti asiaa isolla A:lla. Ilman sosiaalista mediaa me tarvottaisiin vielä pimeydessä. Vallassaolijat eivät pysty enää kansaa huiputtamaan ja sekös niitä kenkuttaa.

Arvo Kuusela

Miksi vallassa olijat haluavat meitä kansaa huiputtaa?
Syytät valtaapitäviä huiputtamisesta, siis rikoksesta.
Rikoksen todistamiseen tarvitaan toteennäyttö ja motiivi.
Miksi valtaapitävät haluavat kansaa huiputtaa? Mitä he hyötyvät.
Vallassa on sixpäck, huiputukseen tarvitaan siis melkoinen salaliitto.
Pitäisikä jokaisen salaliittolaisen motiivit selittää erikseen.

Tarvitaanko vallassa pysymiseen huijaur?
Eikö valtaa voisi käyttää ilman huijausta?

Voisiko myös oppositio huiputtaa kansaa?
Mikä olisi opposition motiivi?

Käyttäjän keijohalonen kuva
Keijo Halonen

Vastaus kysymykseesi on harvinaisen selvä. Pankkiirit haluavat huiputtaa kansaa saadakseen maksajat lainoilleen, EU-virkamiehet ja muu EU-eliitti haluaa huijata kansaa säilyttääkseen tuottoisat virkansa ja etunsa EU-byrokratiassa. Nehän katoavat samantien jos EU osoittautuu flopiksi ja murenee. Ja poliitikot haluavat tietysti huijata rahvasta tosiasioita pimittämällä säilyttääkseen kasvonsa ja sen myötä asemansa kansakunnan johdossa.

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Aamun Metrolehti kertoi Jutta Urpilaisen sanoneen:

"Pidän mahdottomana ajatusta, että 16 muuta parlamenttia lähtisi uudestaan käsittelemään Kreikan ohjelman vain siksi että Kreikassa on käyty vaalit. Vaaleja on käyty koko ajan eri puolilla Eurooppaa, ja sopimuksia ei tehdä puolueiden vaan valtioiden välillä..."

Vaalit ja puolueet ovat siis väärässä ja merkityksettömiä silloin kun ne eivät käy yksiin Urpilaisen tai Kataisen ajatusten kanssa. Ranskan vaalien jälkeen Katainen sanoi että Ranskan tulee hankkia luottamus. Siis kenen luottamus, Kataisenko luottamus?

Meneekö isotteleva puhe ja demokratiana pidettyjen käytäntöjen väheksyntä liian pitkälle?

Käyttäjän perttivelttovirtanen kuva
pertti olavi virtanen

Kun kaupallisia kanavia on syyllistetty uutisointinsa yksipuolisuudesta niin on mielnkiintoista ollut tutkia asiaa - eli varsinkin YLE on "luotetuissa uutisissa" käyttänyt poikkeuksetta arveluttavaa materiaalia suhteessa perussuomalaisiin. Ja myös poikkeuksettaq keskustapuolueen edustajia keskusteluissa "oppositionedustajina" - vaikka perussuomalaiset on pää-oppositiopuolue.

YLe viime aikoina esim. uutisoi monta päivää Turun sanomien masinoimaa tahallaan vääristeltyä hihamerkki-kohua. Vaikka YLE mielellään kehuu "taustojen tutkimisellaan - tutkivalla journalismillaan - ja asiallisuudellaan".
Samaten ainoana Uutis-lähetyksenä YLEN Uutiset toisti "Stubbin Eurooppapäivälausuntoa" - mitä muut Uutislähetykset eivät tehneet - ja jota monet muutkin kun perussuomalaiset pitävät harvinaisen ala-arvoisena leimaamisena ja totuudenvastaisuutena.

Perussuomalaiset ovat yhtä äkkiä yksi isoista - mutta ilman minkäänlaista toimituksellista edustusta YLEn uutisissa. Nyt YLE:n vanhan politiikan aikaan valitut toimittajat käyttävät "luottamusasemaansa" - kansakin on luottanut YLEen - häikäilemättömän epädemokraattisesti omien poliittisten peliensä välineenä.

Arvo Kuusela

Yle pitäisi irroittaa kaikista yhteyksistä valtiovaltaan.
Yle pitäisi hajoittaa ja myydä palasina kaupallisille toimijoille.

Tarvitaan vain pieni YLE, sellainen joka huolehtii pienten vähemmistöjen tarpeista, kuten saamenkielisistä uutisista, kuurojen uutisista ja sensellaisesta.

Mnua kauhistuttaa jo nyt sellainen ajatus että jos persut joskus saavat vallan maassa käsiinsä he ottavat valvontaansa paitsi YLE:n niin myös oileuslaitoksen. Vapaat medist kielltään. Sen jälkeen valtakunnassa voidaan kuunnella vain sellaisia uutisia jotka persut hyväksyvät ja oikeudessa tehdään vain sellaisia päätöksiä jotka persut pitävät oikeudenmukaisina.

Nyt ovat asiat maassamme vielä hyvin, mutta uhka on suuri.
Nimittäin, jos persut pääsevät valtaan kaikki uhkaa muuttua.
Ei ole enää riippumatonta oikeuslaitosta
ei riippumatonta mediaa
eikä kohta varmaan demokratiaakaan.

.

Käyttäjän keijohalonen kuva
Keijo Halonen

Itse kirjoitin aamupäivällä ärtyneen vuodatuksen Kreikka-huijauksesta ja siinä sivussa ihmettelin samaa. Alla lainaus perussuomalaisiin kohdistuvasta erityishuomiosta tiedotusvälineissä:

"En hyväksy läheskään kaikkea mitä perussuomalaisten piirissä touhutaan, mutta EU-politiikassa nostan hattua heidän johdonmukaisuudelleen ja selväjärkisyydelleen. Minua kismittää myös se, että media ruoskii persuja oikealta ja vasemmalta aina kuin vähänkin tilaisuutta tulee. Tulkitsen sen niin, että nykyiset valtaapitävät pelkäävät tosissaan, että Suomessakin kansa kyllästyy poliitikkojen ja talouseliitin vastuuttomaan röyhkeyteen ja vaihtaa heidät ihan mihin tahansa vaikka persuihin."

Tässä vielä linkki koko juttuun:
http://keijohalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/10596...

Käyttäjän vailikjamsa kuva
Vaili Jämsä-Uusitalo

Toimittajat ovat töissä ja heidät on valittu heidän poliittisen taustojensa mukaan. Toimittajien työllisyystilanne vain heikkenee eli on vielä enemmän mielisteltävä työantajaa.

Heidän on siis työpaikan pitämisen pelossa pidettävä pääjohtajan linja. Junger lähti, mutta eiköhän sinne veljensä jäänyt.

Onko meillä Suomessa joku puolueeton lehti, joka ei olisi jonkin poliittisen linjauksen pohjalta perustettu ja joka ei kunnioittaisi tätä syntymälahjaansa. Minusta on kummallista, että lehdet kehtaavat kirjoittaa olevansa puolueettomia äänenkannattajia. Toimittajan ammattitaitoa on olla aina puolueeton tarkkailija ja analysoija. Pitäsikö Suomessa uudistaa toimittajakoulutusta, jotta ammatillisuus säilyisi?

Kun nuorisojärjestötkin voivat perustaa valtion tukirahoillaan säätiöitä, on suomalainen demokratia kyllä näyttänyt oikeat jämähtyneisyyden kasvonsa.

Ari Hämäläinen

PM Katainen sen sijaan totesi loppuun vielä oikeassaoloaan vahvistaakseen nerokkaasti: " Monimutkaisiin ratkaisuihin ei ole helppoja ratkaisuja!"

Hah! Tätä en kyllä niele! Että Katainen olisi sanonut noin! Olet joko itse keksinyt koko jutun tai sitten Taru Tujunen on laittanut Jyrtsälle sanat suuhun. Ei edes Siilinjärven lapsinero kykene noin mutkikkaita asioita ajattelemaan!

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Ari, Katainen sanoi just noin ja noilla sanoilla. Ylen aamu-tv tulee uusintana iltapäivällä klo 15.05. Sieltä se totuus olisi kuultavissa.

Ari Hämäläinen

Pakko on uskoa, jos sekä Velho että Seppo asian todeksi vakuuttavat. Olen vain tullut varsin skeptiseksi Kataisen suhteen. Taru sentään on teräväpäinen daami, sen varmasti molemmat herrat myöntävät.

Arvo Kuusela

Juu, varsin fiksusti sanottu minunkin mielestäni.
Ihmetyttää kyllä kuka on Kataisen taustakuiskaaja.
Kai sillä on joku mikrofoni korvassa johon joku kuiskaa vuorosanat.

Mielenkiintoinen henkilö on se joka ne vuorosanat Kataiselle kuiskaa.
Haluaisinpa tosiaankin tietää kuka se on ja haluaisin tietää enemmänkin hänen ajattelustaan.

Ari Hämäläinen

Arvo, välillä uskon, että kuiskaajan hommat hoitaa Taru Tujunen, mutta myös Angela Merkel on vahva kandidaatti kuiskuttelijaksi. Seurataanpa nyt tarkkaan mitä Angela sanoo Kreikasta. En hämmästy, mikäli Jyrtsä myötäilee.

Aki Mönkkönen

Katainen on oikeassa: varmistin on todellakin tarpeeton, kun EU käyttää hänen suutaan ja heiluttelee hänen käsiään marionettinaruista vedellen. Populismin huippu on tarjoilla jokaikiseen kriisiin kansalle lisää maksuvelvoitetteita ulkomaille, yhteiskuntarauhan turvaamiseksi. Kuitenkin, nyt totuus paljastuu; maan toisensa jälkeen luisuessa selvitystilaan ja euron muretessa muutaman maan valuutaksi.

Katainen tarkoittanee "varmistimella" aivoja, -ne voi ripustaa narikkaan, kun kuuntelee EU-propagandaa hänen tai muiden Brysselin marionettien puisista suista.

Jko Ko

Siis mit'vit?

A)Pääministeri sanoo:

"että äänestäjien on syytä "poistaa varmistin" kun populistit tarjoavat helppoja ratkaisuja".

B)Jussi niinistö sanoo:

"nykyään, kun kuulenkin sanan parlamentarismi, niin sanotusti poistan varmistimen. Epäilykset heräävät".

Mitä eroa näissä on? Tapaus A)vei aiheuta keskustelua B) aiheuttaa paskamyrskyn.

Missä on Siikala kun sitä kerrankin tarvitsisi?

Aki Mönkkönen

Siikala on haukkumassa kreikkalaisia ;) Niin Hitlerkin haukkui saksalaisia viimeisinä vallanpäivinään; eivät muka ansainneet ylivertaista Johtajaansa ja olivat tuomitut häviämään heikkoutensa vuoksi. EU-mafiosot ovat samaa maata, -on kansan/kansojen vika, jos euro kaatuu.

Arvo Kuusela

16.5.2012 11:48 Aki Mönkkönen
"EU-mafiosot ovat samaa maata, -on kansan/kansojen vika, jos euro kaatuu."

Niinhän se onkin kansojen vika.

Sen seikan käytännön merkitystä muuten liioitellaan rajusti olisko yhteisvaluutta, vaiko erillisvaluutat parempi ratkaisu.

Tottakai erillisvaluutat on parempi ratkaisu ilmanmuuta, koaikkien kannalta, mutta sen merkitystä on liioiteltu kun näitä kistoja käydään.

Onhan se tietenkin eräällä tavalla myös kansojen kypsyyskoe pystytäänkö toimimaan yhteisvaluutan puitteissa. Jos riittävää kypsyyttä ei ole on palattava huonompaan järjestelmään, erillisvaluuttoihin.

Tässä keskustelussa vain on sellainen erikoinen ja ristiriitainen pirre ettei yhteisvaluutan vastustamisen pääasiallinen syy suinkaan ole se järkevä peruste, eli se etteivät kansalliset instituutiot, ammattiyhdistysliikkeet, puolueet jne. taivu yhteisvaluutan vaatimiin järjestelyihin, vaan keskustelua käydään kansallismielisyyden, siis tunnetilan pohjalta. Erillisvaluutat koetaan tueksi kansallismieliselle ajattelulle ja yhteivaluutta on puolestaan uhkatekijä samalle asialle.

Keskustelu siis pyörii väärän asian ympärillä. Yhteisvaluutan todellinen kompastuskivi on perinteinen ajattelutapa, ja se muuttuu aivan liian hitaasti, jotta plitiikka ennättäisi sopeutumaan yhteisvaluutan vaatimuksiin.

.

Aki Mönkkönen

Minusta näyttä asiaintila siltä, että EU:n mafiosot ovat aivan itse aikaansaaneet Unterganginsa. Se on; luvattoman heikosti valvottu EU:n laajentuminen, eli rupumaiden sisäänheitto rahankiilto silmissä, -halvan työvoiman hyväksikäyttö ja Shengen-sopimus, joka takaa rikollisuudeen vapaan liikkuvuuden, sekä erityisesti täysin tehoton, valtava byrokratia, joka ei kuitenkaan onnistunut kitkemään tukien väärinkäyttöä mm. Kreikassa. Ei se ole kansan vika, jos johtajat ovat hölmöjä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Oletko sitä mieltä, että parlamentarismin vastustaminen ja helppojen ratkaisujen vastustaminen ovat demokratian kannalta sama asia?

Ari Hämäläinen

"FDL:n tukijoista ja kannattajista on suurin osa - vihreitä. Ja että Arhusissa Tansakan mellakoissa pidätetyistä kaikki yhtä lukuunottamatta olivat - vasemmistolaisia!"

Ei yllätä, Ruotsissa pahimmat huligaanit ovat joko vasemmistolaisia, skinejä tai maahanmuuttajia. Kulkevat pesäpallomaila tai puukko takin alla, nykyään jopa pistooli.

"... ja kuulin myös YLEn korkeammilta tahoilta että perussuomalaisvastaiset ja vääristellyt FDL-raportit sekä suomenruotsalais- että suomalaisella puolella otetaan esille."

Mitä tuo esille ottaminen tarkoittaa? Laitetaanko toimittajat jollain tavoin edesvastuuseen?

Käyttäjän jaga kuva
Lars-Erik Wilskman

Yksi politiikan tekemisen keino tuo martyyriksi itsensä julistaminenkin on. Kansanedustajan kirjoitus on mallikas esimerkki tästä. Mielestäni jokaisen sanavapauteen kuuluu oikeus varoittaa vääriksi katsomistaan näkemyksistä. Ymmärrän hetkellisen loukkaantumisen, mutta perussuomalaisten osalta se on kroonisuudessaan jo poliittinen strategiavalinta. Toivon positiivisempaa otetta.

Käyttäjän perttivelttovirtanen kuva
pertti olavi virtanen

Huh - onpas asiaa ja asiallista perusasiaakin - taidanpa palata näille sivuille kun ahdistavin poliittinen katkeruus näyttää näiltäkin sivuilta kadonneen.
Ja kun tuolla joku keksi laittaa "YLEn hallintoneuvoston" ikään kuin todistukseksi jostain "työntekijöiden polittisuudesta" niin voin todeta ettei se nyt ihan niin mene.
Hallintoneuvosto valvoo...ok...mutta ei valitse työntekijöitä vaan ne ja he ovat jo aikoinaan valitut. Piste.
Toki HN:ssä on puheoikeus ja siellä asia tulee nyt entistä enemmän esiin - toki asia kielletään, eli perussuomalaisten ilman työntekijäedustusta on oltava vaan suhteessa YLEen ikään kuin "toivotaan, toivotaan" -asenteella, että muut puolueet ajankohtaisohjelmiaan ja uutisia tehdessään noudattaisivat tasapuolisuutta.

ja voin todeta, että huipulla on jo asia havaittu - ja on alettu toimia asian korjaamiseksi. Mutta hurjaa on - näennäisesti on hallintoneuvoston kautta saatu valtaa - mutta vielä käytännössä ns. toimeenpanovaltaa ei ollenkaan.

Sami Mäki

Tervetuloa palstalle... ja tervemenoa?

Jari Eteläsaari

Olekkona tuota uutta vapaan kasvatuksen sukupolvea jolle ei ole opetettu käytöstapoja ?

Matti Jalagin

Herra Mäki on palstan sisällöntuottaja.

Pentti Järvi

Sami Mäki: onhan sinulla outo tyyli kommentoida. Tästedes näennäisesti järkeviäkin kommenttejasi tulen epäilemään.

Sami Mäki

Ettekö te nyt sitä kuuluisaa satiiria ymmärrä? Veltto itse sanoi palaavansa palstalle kun poliittiset höyryt ovat haihtuneet. Hupaisaa, koska oli juuri tehnyt sisääntulon palstalle. "Tervemenoa?" tarkoitti sitä, että Veltto joutuu odottelemaan ikuisesti paluutaan, jos se on kiinni tämän foorumin rauhoittumisesta. Siinä oli kuitenkin kysymysmerkki perässä.

Sami Mäki

Jari Eteläsaari: Vanhempani ovat persuja, ehkä sillä on ollut vaikutusta siihen että minusta tuli tällainen?

Käyttäjän perttivelttovirtanen kuva
pertti olavi virtanen

Ja Lars -Erik - kyse ei ole "leimaamastasi" loukkaantumisesta - vaan koko nykyeduskunnan jatkuneesta systemaattisesta perussuomalaisten vastaisesta tiedotustoiminnasta. Olen itse kirjannut ko. toiminnan tiedotusopin- ja psykologin koulutukseni pohjalta. Olen jo pidempään kerännyt aineistoa kansalaisten "medianlukutaitoa" kehittääkseni.

Mutta hyvä että toit asian esiin - juuri noin "väärinkasvattavissa" perheissä lapsi leimataan eli 'loukkaantuvaksi tai marttyyriksi' - että saataisiin syyllistettyä uhri!

Syyllistetään uhri - jottei tarvitsisi alkaa itse parantua. Samalla voidaan vakuutella muut tukemaan "omaa oikeassa oloaan". Hyökätään kaikki sen uhrin kimppuun vielä tälläkin. Pelle Miljoonan sanoin: "Älkää kysykö mistä johtuu..."

PS. toki tiedän että eivät nämä blogit niin paljoa ole parantuneet, etteikö joku kohta hyökkäisi "uhri" -sanankin kimppuun:D

Käyttäjän perttivelttovirtanen kuva
pertti olavi virtanen

Ja vielä - Hallintoneuvosto ei päätä mitään - kuten ei juuri muissakaan lafkoissa - lähes turha elin. YLEllä kun on hallitus. Ja työntekijät ovat valinneet ihan muut tahot.
On outoa joutua taas Uuden Suomen 'vihaajien ja leimaajien kohteeksi', sillä muualla mihin kirjoitan tätä ilmiötä ei enää esiinny. Uusi Hallintoneuvostokaan ei ole sentään lähes voimattomana elimenä toiminut kuin reilut puoli vuotta.

Eli näinhän tämänkin asian voi välttää - syyllistämällä muutaman kokouksen perusteella perussuomalaiset, jotka ovat sentään tuoneet ko. vinoutuman esiin.
Monet eivät tiedä eivätkä tajua kuinka ja keistä YLEn TYÖNTEKIJÄT koostuvat - ja ihmettelevät mistä nykyinen tiedotusvinoutuma johtuu. Olkoon tämä tiedotus heille "iloksi" - ja parempaan demokratiaan tähdätään.

Kuten terapiasta ja psykologilla käynneistä on todettu että yllättävän paljon auttaa vanhan sanonnan tajuaminen ja eteenpäin vienti: "Tieto lisää tuskaa - mutta vasta totuus tekee vapaaksi."

Harri Lehtonen

Jep, ehkä YLE:n suhteenkin on hiukan käytetty sitä kuuluisaa poliittista ohjausta. Ja kaikki asianomaiset nauttivat edelleen pääministerin luottamusta - totta kai. Ongelma on vaan siinä, että PM ei enää taida nauttia kansan luottamusta?

YLE:n toiminta on ollut todella törkeää valheellisen propagandan levittämistä jo pidemmän aikaa. Spotlight: Hakkaa Päälle -ohjelman valheet olivat jo niin ilmeisiä, että siinä osui pilkka Yleisradion omaan nilkkaan.

Viimeistään tuolloin selvisi (riittävän) monelle millaista disinformaatiota meille tuputetaan - ja vielä kansallisen tiedonvälitysyhtiön taholta.

Nyt kun paljastukset on tehty, onko YLE:n toimintaan nyt odotettavissa mitään muutoksia?

Toisaalta, sekä YLE:n-, että maamme hallituksen voisi vaihtaa nyt samalla kertaa.

Tapio Niemi

Minä huolestun kun Kokoomus ja varsinkin sen äärisiipi rupeaa puhumaan varmistimen poistosta . Eikö äärioikeisto koittanut kaataa Suomen virallista halliitusta 30-luvun alussa, väkisin aseilla. Eläämme nyt huoletuttavia aikoja.

Marko Sihvonen

Hienoa Veltto että olet tullut kertomaan tänne ajatuksiasi ja tietojasi, kiitos siitä ja kaunista kesän alkua :D

Käyttäjän perttivelttovirtanen kuva
pertti olavi virtanen

Kiitos Marko - ja kun luet osan noista minuun kohdistetuista "kusipäisyyksistä" niin tajuat varmaan miksen moisen roska-blogin parissa aikoinaan kauaa viihtynyt.
Kannustus on aina paikallaan - eli nyt en "pakene" - jatketaan ja hyvät sinnekin!

Ari Hämäläinen

Kannustan lisää! Toivottavasti, et katoa näiltä lakeuksilta, ei keskustelun taso häviämällä nouse.

Kuuntelin tänään radiosta syntymäpäivähaastatteluasi, oli varsin kiinnostava tunti. Onnea vaan!

Veli-Pekka Kortelainen

Lainaan itseäni:

"Mielenkiintoista on silti pohtia, viittasiko pääministerimme "Otto-Wille" Katainen 16.4 Aamu-TV:ssä puhuessaan "varmistinten poistamisesta" populismia kohdattaessa mahdollisesti kreikkalaissiviilejä ampumaan valmistautuviin sotilaisiin?"

kati sinenmaa

Huomaa selvästi, että Jyrki Katainen on käynyt armeijan, – koska hän osaa käyttää militaristisia vertauksia: Että minä niin tykkään ihmisistä, jotka osaavat ottaa puheisiinsa vertauksia omista ammatillisista kokemuksistaan.

Jyrki Katainen? Jos vaadit, ettei ihminen saa hyödyntää ajattelussaan ja puheissaan omaa menneisyyttään ja ja aivoihin jääneitä muistijälkiä, niin silloin vaadit, ettei ihmisellä ole lupa puhua sujuvasti ja sivistyneesti! Siihenkö suvaitsevaiset tähtäävät; että ihmisten pitää puhua vain lunttilappuja mutisten, joiden kirjoittajaksi määrätään ammattiloukkaantujat?

Miten kummassa luulet ihmisen voivan puhua ilman lunttilappua, jos hän ei saa ottaa esittämiinsä asioihin vertauksia elävästä elämästä? Koulussakin oppilasta kehotetaan kirjoittamaan oman elämänsä tapahtumista, jotta ainekirjoituksesta tulisi hyvä!

Jyrki Katainen! Etkö muka huomaa? Sinullekin tuli tuo varmistin-vertaus ikään luonnostaan suusta ulos, koska se on sinun aivojen sopukoissa erottamaton osa sinua. Huomasitkohan itsekään, miten helposti päästit suustasi aseellisen vertauksen -- tuskin edes osasit varoa sen esille tuloa!

Lue lisää:
http://sinenmaa.blogspot.com/2012/05/katainen-puhu...

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Taitaa Veltto olla niitä tyypillisiä ruotsinkielisten vihaajia? Ei tämä oikein tunnut pätevän psykologin pielipiteenä:

“In Mayday 2011 the newly elected member of the parliament delivered a political Mayday speech, where he stated that if the Swedish People's Party were to become part of the next cabinet with the True Finns, he would resign from the party and vomit for five days.
- Jos perussuomalaiset lähtevät samaan hallitukseen RKP:n kanssa, eroan puolueesta ja oksennan viisi päivää. [2]”

http://en.wikipedia.org/wiki/Veltto_Virtanen

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kansanedustaja Pertti Virtanen olisi mahdollisesti perustanut uuden puolueen, edustihan hän 1995-1999 eduskunnassa KiPua.

"Mikään ei ole helpompaa kuin oman eduskuntaryhmän perustaminen"

http://suomenkuvalehti.fi/blogit/polkomfi/veltto-v...

Matti Jalagin

Oliko RKP:n päivystäjillä ketjun aiheeseen mitään lausuttavaa?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Matti Jalagin,

Sitä pitäisi kysyä RKP:n päivystäjiltä, mutta mitä tulee kansanedustaja Virtasen blogissaan kirjoittamaan Kataisen haastattelunsa lopussa sanomaan "Monimutkaisiin ratkaisuihin ei ole helppoja ratkaisuja" niin kansanedustajan luulisi ymmärtävän kyseessä olleen lapsuksen, Katainenhan sanoi vähän aiemmin "jos vaikeisiin asioihin olisi helppoja ratkaisuja", mutta ilmeisesti kansaedustaja Pertti Virtasen käsityskyky ei siihen riittänyt.

http://areena-beta.yle.fi/ng/areena/tv/1551275

Matti Jalagin

Mitä mieltä olet (ei-RKP) tämän ketjun aiheesta?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

FDL-raportin uutisointiin en ole tutustunut, joten siihen en voi ottaa kantaa, mutta muusta sanoisin että kansanedustajalla luulisi olevan lillukanvarsien halkomisen sijaan muuta kirjoitettavaa.

Jyri Terttu

RKP ei ole sama kuin ruotsinkieliset.

Pentti Järvi

Jyri Terttu: kyllä se likimain on.

Kalle Järvinen

Selvästikään Veltto ei voi mitään pakkomielteilleen ja vainoharhoilleen. Aina nuo samat jutut, puheenvuorosta ja kirjoituksesta toiseen.

Sääliksi käy.

Matti Jalagin

Oliko viestintuojan viestiin mitään sanottavaa eli itse aiheeseen?

Pentti Järvi

Yhtä paljon kuin Seija Nylundilla tai Tallqvistillä tai minulla = 0.

Mutta pidän hyvänä asiana sitä, että kansanedustaja kirjoittaa tänne Puheenvuoroon mietteitänsä erilaisista asioista.

Timo Härtsi

Kataisen retoriikka on kieltämättä mielenkiintoista, ehkäpä hän voisi hieman avata mitä tarkoitti tällä populistisella heitolla.

Matti Jalagin

Me tienataan tällä, sillä niskalenkki markkinavoimista on totta ja kaikki meni niin kuin Strömsö'ssä vaikka eihän tämä aivan tavallista ole.

Se 1,9 miljardia on a i n o a summa, joka suomalaisten tulee muistaa eikä tämä muutenkaan kosketa Suomea, sillä v. 2015 Suomi on Euroopan vaurain ja turvallisin maa.

Moomma visusti pitäneet huolen siitä, että suomalaisia työpaikkoja ollaan puolustamassa ja siihen olemme päässeet.

Alkaa hengästyttää. Keksi lisää fiktiivisiä valheita ja idioottimaisuuksia, joita puhuva pää paniikissaan ja kokemattomuuttaan saattaisi ulos päästää.

Mielikuvitukseni ei riitä tuon enempään.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Vaikka nyt tehdään hurjia ennusteita niistä tappioista, jotka Suomelle tulisivat, jos Kreikka jättää kaikki velkansa maksamatta, ei päästä lähellekään 1,9 miljardia.

Vuonna 2015 Euroopassa ei varmasti ole Suomea vauraampaa ja turvallisempaa maata.

Pentti Järvi

J-P: varovaisetkin arviot liikkuvat 9 miljardissa. Bruttokansantuote alenee nelisen prosenttia jne. jne.
Huikeimmat tappioluvut ovat liikkuneet useissa kymmenissä miljardeissa.

VVM:n ja Ylen kertomat 400 miljoonaa on kait jonkinlaista populismia, kun en kehtaa sanoa sitä valehteluksikaan.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Vaikka mihin lukemiin päästään aina, jos lasketaan yhteen kaikki mahdollinen, mikä vaikuttaa koko Euroopan talouteen. Kyse on nyt siitä, kuinka paljon vähemmällä Suomi muka olisi jollakin konstilla voinut päästä.

Käyttäjän perttivelttovirtanen kuva
pertti olavi virtanen

Inhoan tosiaan - RKP:tä - mutta lähes rakastan kieliä - kieltä kuin kieltä.
Ja tosiaan ettei jutun "sanoma hukkuisi" meikäläisen, Kataisen tai perussuomalaisten yleiseen solvaamiseen niin totean etten näe kyseisessä ilmaisussa mitään sen kummallisempaa.
Kuten arvostettu historioitsija Matti Klinge Aamulehdessä totesi Jussi Niinistön ilmaisun "niin sanotusti poistan varmistimen" jälkeen, että "täytyy olla vainoharhainen jos näkee kyseisessä pitkäaikaisessa ilmaisussa vain pahaa"( Demarithan Paavo Lipposen ja Eva Biaudetin johdolla nosti asiasta hirveän älämölön).

Kalle Järvinen

Eli Veltto katsoo, että hänellä on oikeus haukkua toista poliittista puoluetta, koska inhoaa sitä puoluetta.

Mutta persuja ei kukaan poliitikko saisi ikinä haukkua? Tai siis edes kommentoida mitään persujen puheita ja tekemisiä?

Vaikka Veltto onkin niin joku selkäranka pitäisi olla...

Käyttäjän perttivelttovirtanen kuva
pertti olavi virtanen

Ja kas - joku on näköjään alkanut täälläkin "tarkoituksenhakuiseksi YLEksi"- eli kaivanut esiin kommenttini ennen viime vaaleja josta sitten tietty media perussuomalaisia hajoittaaksen teki jutun - kun totesin "halla-aholaisten "listan" arveluttavaksi.
Arvostan Jussia - kuten toistakin Jussia - siis Niinistöä ja Halla-ahoa paremmin opittuani tuntemaan todella kovasti. Oppineita, fiksuja ja huumorintajuisia nuoria miehiä. Ja rohkeita.

Eli ei ihme että vastustajat heittää lokaa - kaivelee vanhoja - yrittää kääntää meitä toisiamme vastaan ja jatkuvasti "vähättelevät tahallisilla väärintulkinnoillaan".

Vaan siitä vaan - onneksi perussuomalaiset ryhmänäkin ovat jo joutuneet ennen Suomessa kokemattoman poliitis-kaunaisen sanailun kohteeksi niin runsain mitoin, että kaikille meille on jo jutun juoni selvinnyt. Kiitos

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kansanedustajia koskee aivan sama kuin kansaakin: Minkä taakseen jättää sen edestään löytää.

Pentti Järvi

Seijan vertaus ontuu. Tuo koskee työntekoa vähän espanjalaiseen manjaana-tyyliin. :)

Tarkoitit sitä, että internetistä ei mikään katoa, mikä sinne on joskus laitettu.

Käyttäjän salvator kuva
Elo Kemppainen

['Pm Katainen käytti "perussuomalaisten leimaamiseen käytettyä ilmaisua" tänään aamuTV:ssä. Hän varoitti äänestäjiä populisteista ja totesi, "että äänestäjien on syytä "poistaa varmistin" kun populistit tarjoavat helppoja ratkaisuja".']

Ja mitä pirua se auttaisi vaikka kaikki, koko Euroopan ihmiset, olisivat Kataisen linjoilla, valtiot sortuu siitäkin huolimatta ja sen tähden.

Käyttäjän perttivelttovirtanen kuva
pertti olavi virtanen

Näin on Elo - mutta sen verran ajattelin minäkin että kuuntelin Kataisen viimeisen lauseen uusiksi kun YLE tuplaa aamupropagandansa aina näin iltapäivisin,.Eli tarkalleen se meni kylläkin saman "ajatuksen" kaltaisesti: "Monimutkaiseen ratkaisuun ei ole yksinkertaista vastausta!"

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Oikein muodostetun valtion kyky kestää kaikenlaisia kriisejä hajoamatta, perustuu vallan kolmijakoon: Täydellistä vallan kolmijakoa harjoittavassa maassa kaikki kolme vallankäytön elementtiä on hajotettu:

A: Lainsäädäntövalta
B: Toimeenpanovalta
C: Tuomiovalta

Tämän systeemin salaisuus piilee siinä, että nämä kolme elintä voivat olla sisäisesti tai keskenään joustavassa mutta riippumattomassa yhteistyössä useammalla eri tavalla. Tarkemmin 7 eri tavalla:

1. A
2. B
3. C
4. A ja B
5. A ja C
6. B ja C
7. A ja B ja C

Matti Jalagin

Muistaakseni Ruotsissa pyrittiin sikäläisen sdp:n johdolla jossain vaiheessa irti tuosta "vanhentuneesta" vallan kolmijaosta kohti enemmän kansanvaltaista järjestelmää, jossa tuomiovalta johdettaisiin lähinnä kansanvallan periaatteiden mukaan ja tulkinta olisi poliittisilla elimillä.

Liekö Suomessa seurattu tuota demokratian seuraavaa askelta?

kati sinenmaa

Voi olla, että pyritään eroon, mutta vain vallan kolmijaon puitteissa voidaan toteuttaa oikeudenmukainen ja hyvä ihmiselämän kaikille, koska se on universaalinen periaate. Itse elämä toimii tuolla periaatteella, kuten myös sukupuolisuus, perhe ja kaikki elämään liittyvä.

Esimerkiksi.
A: Lainsäädäntövalta, B: Toimeenpanovalta, C: Tuomiovalta

A: Mies toimii lainsäädäntävaltana ihmisen synnyssä laittaen alulle lakialoitteen.

B: Vaimo ottaa vastaan miehen esittämän lakialoitteen ja äänestää sen toteuttamiskelpoiseksi laiksi.

C: Perhe; mies, vaimo ja lapsi (kollektiivi) voivat sittemmin tuomita yhdessä vallan kolmijaon puitteissa sen alaisten tekemisiä.

Huomataan, ettei kukaan perheessä yksinään voi tuomita toista, eikä kukaan myöskään yksinään voi luoda perhettä.

Yllä oleva malli johtuu siitä tosiasiasta, että Universaalinen Isä on ensisijainen ja sisin toimija kaikkeudessa. Jumala Isä ei voi tulla esille aktuaalisuudessa mnuuten kuin Pojan kautta ja Pojassa (John 1), eli tosiasiallisesti naiset ovat Jumalan poikia, Pojan kaltaisia, kun taasen miehet ovat Isän kaltaisia Jumalan poikia.

Nykyisen laisissa sukupuoliasenteissa asiaa on mahdotonta käsittää, mutta jos tai kun ihminen kykenee rehelliseen ajatteluun, niin silloin hänellä on mahdollisuus oman ajattelunsa kautta nousta Jumaluuden olemuksen ajattelussa lähes absoniittiselle tasolle.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Matti muistelee jotakin näkemäänsä unta.

Matti Jalagin

Harvoin Matti tänne uniaan kertoo ja jos väittää jonkin asian tapahtuneen tai siitä julkisesti keskustellun, niin yleensä muistaa myös oikein.

Syy on se, että Matti on seurannut lainsäädännön kehittymistä aktiivisesti vuodesta 1995 eli osavaltiostatuksen astuttua Suomen kohdalla voimaan ja tähän liittyen on joutunut seuraamaan myös muiden osavaltioiden kehitystä.

Hälyttävintä oli nähdä (en muista vuotta), että Ruotsissa vakvasti ja juuri demareiden johdolla pohdittiin tuon kolmijaon päivittämistä vastaamaan tämän päivän ja tulevaisuuden politiikan tarpeita.

"Monissa maissa tuomioistuinten poliittisen vallankäytön kehittyminen on ollut huomattavasti voimallisempaa ja näkyvämpää kuin Suomessa. Useissa kansainvälisissä tutkimuksissa on havaittu, että tuomioistuinten merkitys poliittisina toimijoina on kasvanut merkittävästi viimeisten vuosikymmenten aikana. Eräässä tutkimuksessa (Holmström 1998) todettiin kuitenkin tuomioistuinten poliittisen merkityksen vaihtelevan huomattavasti Britanniassa, Ranskassa ja Saksassa, kun tällä merkityksellä tarkoitetaan tuomioistuimia poliittisina toimijoina ja yhteiskunnan arvoja muotoilevina auktoritatiivisina päätöksentekijöinä. Myös naapurimaassamme Ruotsissa on alettu kiinnittää enemmän huomiota tuomioistuinten toimintaan poliittisessa järjestelmässä (ks. Nordquist 2001)."

http://www.mv.helsinki.fi/home/psaukkon/netbook/el...

Käyttäjän jussisalminen kuva
Jussi Salminen

"YLEn toimittajan tekemässä leikkaamattomassa haastattelussa Mimosa sanoi:
FDL:n tukijoista ja kannattajista on suurin osa - vihreitä."

Kannattaa kuunnella koko haastattelu. Hieman myöhemmin hän kertoo, että FDL ei kysy kannattajiensa ja jäsentensä poliittisia taustoja. Tämähän tarkoittaa, että Mimosa ei mistään voi tietää vihreiden määrää liikkeensä sympatiseeraajissa. Ehkä tavoitteena on yrittää parantaa FDL:n mainetta maalaamalla se mahdollisimman vihreäksi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Kovin vakavasti ei voi ottaa henkilöä, joka ei muista omaa sukunimeäänkään. Uskotaan nyt, että se Mimosa on sentään oikea etunimi :-)

Toimituksen poiminnat