V". Virtasen Eurovaaliblogi

Haista Eduskunta! - yksinkertainen totuus

En saanut eilen puheenvuoroa "luovuuden olemuksesta ja riskiydestä" seminaarissa, jonka Arkadiaseura järjesti "huolissaan" uudesta laista ja sen "työsuhdeolettamasta"! Kun en saanut, nousin ja totesin: Haista...Eduskunta - haistakaa Eduskunta!! ( ja poistuessani protestiksi paikalta huusin "tätä politiikka on, asiaa ei ajeta mutta käsiä pestään ja hämätään - vaikka itse olen läänintaiteiteilijanakin jne..). Ihme ettei mediat ole syyllistäneet "eduskunnan halventamisesta -heh!

Ja toki luovemmat ja lahjakkaammat ovat huolissaan, mutta hallituspuolueiden poliitikot vain näyttelevät ja tappavat aikaa. RKP on pantu runnomaan Wallinin "valeista" huolimatta Pekkarisen mielksi laki läpi - ja Vihreät mukana, vaikka toista todistelevatkin, sillä juuri heidän on syytä pitää kiinni freelancer-vaikutusvallastaan Hesarissa ja muissa valtamedioissa - eli allekirjoittaa!).

Yritin saada puheenvuoron - puhemies Niinistön mukaan asiantuntijuus on ainoa asia joka aina ajaa ohi puoluesuhteellisuudesta ja -kiintiöistä puheenvuoroissa. Vihreä juontaja totesi suunnilleen "olet jo puhunut" ja jätti minut väliin, vaikka teen sekä väitöskirjaa aiheesta, että muutenkin taidan olla eduskunnan luovin!

Samalla hän antoi vihreän opettajan höpöttää tie kuinka monetta kertaa frasejaan, puolustella? Ja Opetusministeriön opettaja se vasta metka oli. Vaikka kyse oli panelista hän kymmenen minuuttia paasasi meille "mitä luovuus on" - opettaja!

Eikös ne opettajat tehneet työtään jo koulussa - yrittäneet kitkeä luovuuden villeistä ja persoonallisemmista pojista - nyt he kertovat meille vihertätiopettajina " mitä luovuus on" - että se olisi helppo MYYDÄ POIS! Uskomatonta - ihmettelen miten mukanaolleet ammattitaiteilijat kestivät moista "halveksuntaa" ja vähättelyä!?

Ja luulisi lopultakin toimittajien tässä yhteydessä heräävän - nousevan puolustamaan omia oikeuksiaan!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Lepsot punavihreät kastroivat terveiden nuorten miesten luovuuden kaikkialla muualla paitsi puolustusvoimien teknillisissä aselajeissa, joihin halla-ahoilla tai muilla sivareilla ei ole kosketuspintaa.

Hyvä sanottu Veltto! (nimimerkki)

Hyvin sanottu. Suomessa ei oikein ole asioihin yhtenäistä linjaa, liikaa sääntöjä ja rajoituksia, vähän joka paikassa. Koeta lähestyä jotain puoluetta:

- No meillä olisi nyt tämä tutustumisohjelma sinulle, ensin käyt sen, sitten kolme vuotta tätä toista koulutusta, sitten pääset niinkun oikeesti tähän meidän nuorisojärjestön jäseneksi.

- Eikun mä olisin vaan halunnut keskustella asioista, niin kun vapaasti, rennosti!

- Juu, me kyllä järjestämme näitä virallisia väittelyitä ja keskusteluita, malta malta, pääset katsomaan, kommentoimaan ei pääse, katsotaanpa kalenteria, ensi viikolla on, no lisäänpä sinut tälle meidän tapahtumalistalle.

-Jaa-a, no, antaa ehkä olla sitten vaan.

Karu Kera

Hyvin sanottu Veltto!

Olen äänestänyt sinut eduskuntaan jo kahdesti ja olet siellä mies paikallaan!

EU-parlamenttiin en aio sinua kuitenkaan äänestää, sillä kaikki sinulle annetut äänet menevät vaaliliiton kautta myös KristillisDemoraalisille ja NATOa kannattaville PerusEurooppalaisille ehdokkaille tai PerusKatolilaiselle.

Aion antaa ääneni Itsenäisyyspuolueen www.ipu.fi ehdokaalle näissä Eurovaaleissa. Olet siitä huolimatta minun kansanedustajani eduskunnassa tämän vaalikauden läpi ja arvostan työskentelyäsi luovuuden puolesta. Löysin arkistoistani vastauksen Pirkkalan kunnalta hakemukseeni raittiussihteeriksi joskus kymmeniä vuosia sitten. Myös silloin haimme samaa virkaa, jonka sinä silloin sait. Nyt pyrimme molemmat EU-parlamenttiin, ja vaikka olenkin sitoutumattomana ehdokkaana pienessä Itsenäisyyspuolueessa, uskon yhä mahdollisuuksiini päästä MEPiksi. Muutan Belgiaan joka tapauksessa ja perustan "Mental Finland"* vastarintaliikkeen EU:ta vastaan jo kesällä 2009. Muutan kaupunkiin nimeltä Liege/Luik/Lüttich, joka sijaitsee lähellä Maastrichtin kaupunkia. Olen jäsenenä (ilmainen jäsenyys) www.couchsurfing.com organisaatiossa nimimerkillä "VeganBerlin" ja tarjoan ilmaisen majoituksen myös sinulle, jos satut lähtemään käymään Belgiassa tutustumaan EU-vastaiseen vastarintaan Valloniassa tai NATOn päämajaan, joka sijaitsee entisessä mielisairaalassa (johon sotahullut on lukittu).

*"Mental Finland" vastarintaliike Belgiassa tulee tod.näk. myös tarjoamaan vierailijoille halvan konttiasumisen lisäksi vegeraflan ja konserttimestan, jossa suomalaiset hardcore, metal, straightedge, rap, hiphop ja punk-bändit ovat tervetulleita heittämään keikkaa. Jos minusta tulee MEP, Suomesta lähtee joka kolmas kuukausi "työnhakuun" ilmaisella majoituksella 5-10 työtöntä. Lisäksi Mental Finland työllistää MEPin palkastani leikaten vähintään 5 suomalaistyötöntä muusikkoa, toimittajaa, taiteilijaa, kirjailijaa, kuvanveistäjää ja vähintään yhden halpojen alkoholijuomien asiantuntijan, joka vastaa Mental Finlandin alkoholitarjoilusta ja olutlistoista. Työnhakijoilta ei vaadita kielitaitoa, vaan asiakkaiden otaksutaan oppivan suomenkielen perussanaston saapuessaan Mental Finlandiin...

Kitara (nimimerkki)

No viherpiipertäjät ovat vain kateellisia Virtaselle ja hänen jo kahteen keskeneräiseen väitöskirjaan yltäneelle luovuudelleen. Kuvaavaa viherpiiperrystä sekin, että heidän työministerinsä lähtee mekko hulmuten ja silmät räpsyen pakosalle, kun isänmaassa kaivattaisiin tosi toimia.

Jaakko Kojo (nimimerkki)

Sillai se on, etteivät vanhat puolueet osaa enää pysyä asiassa. Heillä on liian monta vakituista äänestäjää, ettei äänistä tarvitse enää kovasti tapella. Siinä sivussa sitten potkitaan päähän uusia yrittäjiä ja totuuden kertojia. Vanhojen puolueiden järjestämiin pippaloihin on turha mennä, sillä niissä ei saa ääntänsä kuuluviin. SItä paitsi nuorilla ei ole riittävää kokemusta. Tarvitaan elämänkatsomusta, että osaa vetää oikeasta narusta.
www.senioripuolue.fi

Haamu (nimimerkki)

Jaakko Kojo, kommentoit ristiriitaisesti vanhoista puolueista ja sitten nuorista, ettei heillä ole elämänkokemusta. Sen allekirjoitan, että vanhat puolueet ajavat huonoa politiikkaa juuri nyt, mutta nuorten viisautta en lähde aliarvioimaan. Nimenomaan nuorissa on paljon valveutunutta väkeä. He ovat niitä, jotka eivät tilaa Hesaria ja usko Ylen uutisia ainoana totuutena, vaan osaavat ottaa aktiivisesti selvää, mikä on oikea asiainlaita.

Jari-Petri Heino (nimimerkki)

Löisit ny vähän Saulille nyrkkiä pöytään! Sinua tarvitaan eduskunnassa, joten ei kai sinua kannata äänestää sieltä pois?

huorannut (nimimerkki)

Jotain siinä yritetään kertoa: on se niin väärin.

Rajansa kaikella (nimimerkki)

Veltto Virtanen unohti kirjoituksestaan kaksi perusasiaa, ja niiden mukana kaiken:

1.
Mistä laista tai lakiesityksestä oli kysymys?

2.
Mitä mieltä hän tästä laista / lakiesityksestä on?

Basso ja rummut (nimimerkki)

Luovuudesta puhe - siis siitä pula Eduskunnassa.

Käyttäjän jarkko kuva
Jarkko Ylänen

Erilaisuus, suorapuheisuus, rehellisyys sekä kovuus ne ovat asioita mitä minä arvostan.
Ne ovat myös asioita mitkä Virtanen omaa.
Onhan se tietysti pelottavaa ja vaarallista kun on mies joka sanoo kuinka ne asiat oikeasti on, sitten tullaan siihen kuinka helppoa on ruveta solvaamaan ja vääntämään, se on niin että se pelko totuudesta pistää vaikka kiven tuon puhujan päälle kääntämään.
Minusta on hieno lukea tekstiä ja kieltä mikä on kirjoitettu taviksen kielellä!

Voimia virtaselle! Ole aina Virtanen äläkä joku muu!

Jarkko Ylänen

Markku (nimimerkki)

Voi, voi ressukka Velttoa, kun ei saanut puheenvuoroa, On hyvä, kun on hyvä, ainakin omasta mielestään.
Tarvitsemmeko tälläisiä itkupillejä, kyl maar politiikka on kovaa nykyveltoille.

LöysäVirtanen (nimimerkki)

Narsistisen häiriön hoitaminen voisi helpottaa näitä ongelmia.

Herää hyvä mies lopultakin!!!

Rusalka (nimimerkki)

Meidän Pertti ei ole mikään narsissi vaan Kalliovuorten upein rhododendron (sitä paitsi peruskoulun ysi luokalla käytetään enää useampia välimerkkejä muka tehostamaan sanomaa). Hyvä Pertsa!

Pervo Aaltonen (nimimerkki)

Veltto luovuutesi. Mitä kehumista siinä olisi? Millä tavalla sinä olet koskaan luova ollut. Huono muusikko turhanpäiväiset lyriikat. Narsistisia itkupillejä en ol koskaan arvostanut, en siis arvosta sinua. Soinista sinulla olisi paljon opittavaa, mutta tuskin sinä opit.

Jouni Wiklund (nimimerkki)

Luulen että tämä kertoo kaiken nykytilastamme?

http://aamulehdenblogit.ning.com/profiles/blogs/hi...

Olen kiitollinen Veltolle ja varsinkin Aamulehdelle hienosta kampanjasta!

Frode (nimimerkki)

Tämä vihreä täti ja veltto kuuluvat samaan gastiin. Kumpaakaan en haluaisi kuunnella. Jo nämä velton omahyväiset itsensä kehumiset kuuluvat samaan kategoriaan kuin näiden viherpipertäjien jutut.
Veltto on jonkinasteinen muusikko. Pieni lapsi luonnehtisi kyseistä henkilöä:
ITKEVÄ PILLI (Itkupilli)
Kerrostalomme pihalla oli aikoinaan velton sukulaissielu.
Huusi aina pihalla äitiä ikkunaan ja kun toiveet eivät toteutuneet heitti silmälasinsa maahan. Kokeile tätä konstia puhemieheen jos et saa puheenvuoroa!

Jaakal (nimimerkki)

Hyvä Veltto

Minulle ei ole koskaan avautunut, mitä se luovuus oikein on. Voisitko määritellä (mieluummin lyhyesti)?

Olen kurkkuani myöten täynnä sitä, että luovuus ja älykkyys - saatika viisaus - pannaan jotenkin vastakkain. Kari Uusikylä iskulause "kaikki ovat luovia" on samaa luokkaa, jos sanoisi, että "kaikki ovat älykkäitä". Kummatkinhan pitävät paikkansa; toiset ovat vain älykkäämpi kuin toiset.

Siis, mitä se luovuus on ja miksi Sinä olet eduskunnan luovin?

Jean Koivisto (nimimerkki)

Hyvä Veltto! Luovuutta ja ahkeruutta tarvitaan eduskunnassakin. On se nyt ihme, että puheenvuorot hyvistä asioista sivuutetaan, eikä anneta puheenvuoroa. Onneksi olet siellä ahkerimmasta päästä, emmekä mielellään päästäisi sua europalmamenttiin, mutta siellä olisit varmasti omimmillaan ja saisit puheenvuorojakin. Sinne vain Eu-parlamenttiin. Oliks toi sun no: 200
Näin muistaisin ainakin?

Käyttäjän perttivelttovirtanen kuva
pertti olavi virtanen

Vastaan pariin asiaan, eli kyseinen tuleva laki "työsuhdeolettama" kuulostaakin jo nimenäkin hurjalta, vai mitä? Perusasia siinä on, että eri alojen "luovat" työntekijät - toimittajatkin (asiasta on juuri ollut tappelu Hesarin freelancereiden suhteen, että pitäisi moinen "olettaman-tapainen" allekirjoittaa, jotta työsuhde voisi jatkua) - luovuttaisivat työnsä nykyään copyrightien ja keksintöjen alueelle kuuluvat teoksensa OIKEUDET TYÖNANYTAJALLEEN ilman erillistä sopimista.

Jos ei sopimusta ole niin asia on ilman muuta selvä - työnantajasta tulee "luova" - teosten ja tekosten oikeuksienomistaja samantien.

Suomen äidinkielen opettajat valitsivat minut taannoin parhaaksi väittelijäksi ja ylistivät puhetaitojani monipuolisesti - eikä kyse ollut siis politiikasta - joten ainakin jotkut opettajat tajuavat luovuuttakin. Se joidenkin moittima "epäkaupallisuuteni" johtunee ennen kaikkea "liika-luovuudestani" - etten suostunut soittamaan kiltisti niin kuin "menestyjän kuuluu".

Taitojani voi kitaristina ihailla youtubesta - esim. "Elektroonin xtaasi" alkuperäisversiona TV-2 Iltatähdessä, jossa soitan myös ko. säveltämänä biisin kitarasoolon. Jos haluaa tutustua laajemmin "taitoihini säveltäjä" voi kaivaa esiin "Sampo Passio" tupla LP:n ja CD ja kuunnella aikonaan Seinäjoenkaupungin teatterissa ja Kaustisillakin esitettyä teosta - ja päätellä "osaako mies ja mitä"!?

P.S. Luovuuden olemuksesta oleva väitökseni on yhä kesken ehkä juuri liian luovuutensa tähden-heh! Kas kun en ole halunnut tyytyä fraaseihin enkä tieteen kapulakieleen, vaan oikeasti selvittää suomalaisen ja suomenkielisen mielen persoonallisuuden salaisuuden.

Ja vastustan siis kyseistä tulevaa lakia - hengeen ja vereen! Suomessa tarvittaisiin juuri luovuuden arvostamista ja persoonallista osaamista enemmän - niin että siitä myös palkittaisiin! Ja että luovemmat ja asioita keksivät kokisivat, että heidän työtään tarvitaan - kun sitä kerta nyt niin kaivataan ja kehutaan!

M.Heikka (nimimerkki)

Jo Freudenthal, Axel Odolf, sanoi ettei "V" Virtasella ole mitään mahdollisuutta olla luova.

demoi (nimimerkki)

"... mahdollisuutta olla luova" . Contradiction in terms. Lisää näitä kukon laulun kieltäjiä. Mutta kyllä Pertsa tietää.

Käyttäjän perttivelttovirtanen kuva
pertti olavi virtanen

Suomalaiseen "luovuuteen" liittyy aikamoinen liuta etymologisesti ja kansanrunoudellisesti kiinnostavia ja innostavia käsitteitä aina "luonnosta" lähtien. Suomessa jos missä on tosiaan jokaisella mahdollisuus olla fraasienmukaisesti "luova"!

Sääli vain, että monet tuhlaavat oman luovuutensa vain negatiiviseen ja asenteelliseen ilkeilyyn - pyrkimiseen ehkäistä ja kieltää muiden luovuus!?
Sääliksi käy ennen kaikkea näiden henkilöiden lapsia - jos sellaisia edes ovat saaneet luoduksi!?

LöysäVirtanen (nimimerkki)

Oletko koskaan kuullut ilmiöstä nimeltä defenssi?

Ei kaikkea kritiikkiä voi sivuuttaa sillä että että muut ovat vain negatiivisia, kateellisia, tyhmiä.

Sellaiseen sortuu vain narsistinen persoona.

p.s lasten vetäminen tähän ei osoita kovin suurta luovuutta.

pps. Isäs oli kun sua teki...

Jaakal (nimimerkki)

Hyvä Veltto,

et vieläkään määritellyt "luovuutta". Jään odottamaan. Minusta kaikkein luovinta on, kun maamies luo lantaa pellolle.

Olen kuunnellut musisointiasi, mutten en ihaillut. Syynä kai se, että olen ollut Suomen parhaan blueskitaristin opissa ja tiedän, mitä todellinen virtuoosisuus on.

Kuvaasi katsellessani mieleeni on tullut vanha sanonta "vaatimattomuus kaunistaa". Kokeilepa sitä joskus.

LöysäVirtanen (nimimerkki)

Virtasen oma luovuus puhujana ja kirjoitajana on sitä että sekoittaa vellit ja puurot, panee väliin sivistyssanoja, sekoa sanoihinsa ja kun mopo karkaa, alkaa kehumaan itseään.

Virtasessa olisi periaatteesa kyllä ainesta: tönkkösuomen heiluttajia ei ole koskaan liikaa. Mutta kun kaveri itse on niin ...tanan tönkkö että sivullistakin hävettää.

Ja olihan se xtaasin soolo hellyyttävä. ;)

Käyttäjän perttivelttovirtanen kuva
pertti olavi virtanen

Taidat olla tavallinen ennemminkin tavallinen kuin sivullinen !? Tuntuu "löysiltä" jutuilta - vaan huolimatta sinunkaltaistesi jatkuvasta vähättelystä ja paskanpuhumisesta, olen jotenkin selvinnyt aina eteenpäin - eli joka yhteisössä kun mennään "ylemmäksi" löytyy sittenkin myös luovuutta ja kunnon fiksuutta tajuavia - onneksi sentään! Ettei kaikki ole pelkkä politiikkaa! Toki voit jatkaa vähättelyäsi ja mitätöintiäsi - suomalaisuudelle ja sen persoonallisemmille ihmisille haistattelua - ja lasten halveksuntaasi!

Tärkeintä olisi kuitenkin, että lopetaisit juomisesi - sekin usein auttaa - ja paljon!

LöysäVirtanen (nimimerkki)

Suomalaisuus. Hmm. Selitäppäs tarkemmin mitä se on muutakuin Kalevalan satuja ja semantikointiasi.

Selitäppä samalla se luovuus, mitä Jaakal myös penää. Ammattilainen varmasti osaa, olethan sinä sellainen...?

Analyysisi minusta menin muuten syvälle metsän. Pelkkää defenssiä. Et edes sisälukua osaa kun väität minun halveksineen jopa lapsia, noita pieniä itsekeskeisiä virtasia.

Ryhdisty hyvä mies.

LöysäVirtanen (nimimerkki)

Heeetkinen. Mennään ylöspäin. Miten ylös pitää mennä että löytyy ne ymmärtäjät. Eduskunta ei ole riittävän 'ylhäällä'. Jaksaisikohan Obama tai Paavi kuunnella? Vai onko 'ylhällä' sama kuin hännystelijöittesi seurassa?

Ja sinulla varmaankin on se luovuuspuhe takataskussa? Vai oliko ajatus vetää extempore esitys? Onhan kaikki sen jo nähneet ja kevyeksi havainneet.

Jos et vieläkään ymmärrä että ongelma ei ole kuulijassa, niin ehkä sähköshokki voisi auttaa?

tombstone (nimimerkki)

Mites se EU muuten jaksaa? Siellä päätökset syntyvät tunnetusti "mahdollisimman lähellä kansalaisia." Voisiko lähemmäksi kansalaisia päästä kuin antaa heidän äänestää esimerkiksi Lissabonin sopimuksesta. Kerettiläinen ajatus, koska tulos todennäköisesti olisi katastrofi unionin kannalta - tai mistä sitä tietää? Kansanäänestysten uusinnat ovat lähinnä farssi, joten äänestyksiin pitäisi alaun alkaen liittää sanktioita. Vai onko kansa sittenkin aina tyhmä ja Suomen kansa erityisen tyhmä? Yllä olevaa keskustelua seurannut ei voi muuta kuin myöntää.

evoluution kukkanen (nimimerkki)

Luovuus ei tosiaan koulussa ole korkeassa kurssissa. Nerous, jota koulussa hulluudeksi (häiriöksi) epäillään, yhdistelee asioita toisin kuin muut ja luo uutta. Ilman tällaista kokeilevaa neroutta ei edes evoluutiota olisi. Hullut/nerot ne aina ovat vieneet maailmaa eteenpäin.

Vissi juttu kuitenkin on, että viisaat tavikset tätä palloa pystyssä pitelevät. Hulluttelu ja hupsuttelu on iso osa luovuutta, mutta jos ei kykene hillitsemään reaktioitaan tilanteisiin sopeutumalla, ollaan oikeasti häiriön rajoilla, vai mitä?

Taolaisen viisauden mukaan luovan ihmisen tulisi olla veden kaltainen. Veden on virrattava, mutta aina se sopeutuu olosuhteisiin, kunnes löytää uomansa.

P.S. Luovasti fiksu/fiksusti luova osaa nauraa itselleen. Aidosti ja makeasti.

LöysäVirtanen (nimimerkki)

Totta puhut. Nauraminen paljastaa ihmisestä paljon tai kaiken oikeastaan.

Narsissia ja muita kasveja ei paljon naurata, aidosti ainakaan.

Allegoria (nimimerkki)

Pointtina tässä Veltolla on siis mielivaltaiset puheenvuoron jaot?! Luulisin näin, Veltto - innostut joskus selittään niin että menee asiain viereen joka johtaa kuulijan harhaan vaikka sulla on oikeekin pointti.
Onhan se totta, kuka vaan joka ny esim edusk.kyselytuntia kattelee, huomaa että maallikon silmin ainakin puheenvuoroja oudosti vähän jaetaan.
Ja kun taisit viel joskus sanoa että persuille niitä puheenvuoroja alkaa tulla kummasti tv-lähetysajan jälkeen...
En kyl tahtois uskoo Salesta muuten moista "vedätystä", on ollut hyviä ajatuksia ja puheenvuoroja muutoin :/ Tosin ärsyttää kun tuntuu et jotain tyyliin mannerheimia yritetään leipoo siitä..

Käyttäjän mertsilanki kuva
Mertsi Lanki

Luovuuden puolesta kannattaa todellakin olla huolissaan juuri nyt! Luovuutta, tekijänoikeuksia ollaan kitkemässä isolla kädellä eduskunnassa. Jo ennen taantumaa Suomesta on lyhyen ajan sisällä kadonnut yli 150.000 luovaa työpaikkaa. Työ on mekanisoitunut. Mekanisoitu työ on helppo ulkoistaa ja globaalisaation syövereissä siirtää ulkomaille; Itä-Eurooppaan ja Kiinaan. Tekijänoikeuksien vieminen tekijöiltä, luovilta taiteilijoilta ja työntekijöiltä, ja siirtäminen kansainvälisten suuryritysten taskuihin on suurta ja vakavaa tyhmyyttä.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

Kai Keskumäki,
"*”Mental Finland” vastarintaliike Belgiassa tulee tod.näk. myös tarjoamaan vierailijoille halvan konttiasumisen lisäksi vegeraflan ja konserttimestan, jossa suomalaiset hardcore, metal, straightedge, rap, hiphop ja punk-bändit ovat tervetulleita heittämään keikkaa."

Näissä linkeissä potentiaalisia ehdokkaita: www.syksy.org ja
http://www.myspace.com/murskahumppaorkesteri

tai ota yhteyttä suoraan Propaganda-Recordsiin.

M.Heikka (nimimerkki)

Varmistan, tuon 21. oli tarkoitus olla huumoria. Löysin nimittäin vasta nyt ko herra F:n.

Toimituksen poiminnat