V". Virtasen Eurovaaliblogi

YLE halveksi demokratian pelisääntöjä, pilasi vaalit ja pelasti RKP:n

Kun muualla Euroopassa kiistellään siitä, kuinka kauan ennen vaaleja Galluppeja saa julkaista - niin Suomen ilmeiseti korruptoitunut YLE julkaisi Gallupin KESKEN VAALIEN!

Tällä tempulla YLE pelasi pois monta mahdollisesti varsinaisena vaalipäivänä äänensä keräävää - esimerkiksi meikäläinen saa ennakkoääniin nähden huomattavasti enemmän ääniä itse vaalipäivänä! Nyt YLEn sanailu "että ei toivoakaan - ja niin kaukana, ettei edes ..." - eikä kuvaakaan laitettu teki sen, että vaalipäivän äänimääräni romahti. Näin kävi monelle muullekin YLEn leimaamalle.

Ei ihme, että suurten puolueiden johtajat tuomitsivat YLEn tempun, jota voi pitää epädemokraattisena ja raukkamaisena. Ja jonka tuloksena RKP:läisiä innostettiin äänestämään, että "paikka on mahdollinen" - jolloin RKP:n kannattajat käyttivät tilaisuuden hyväksi ja rynnistivät äänestämään!

YLE pitäisi vetää valtakunnanoikeuteen - niin törkeä temppu oli - monille rahallisesti ja tulevaisuuden kannalta armoton demokratialle haistatus!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

YLE:n on virallinen kukkahattutätien äänitorvi. Ilman sitä valtapuolueet olisivat romahtaneet ajat sitten. Tämä on Veltto totuus.

Zacke (nimimerkki)

Älä sinä Veltto itke. Sinä et päässyt, Rkp pääsi kaikista manailuista huolimatta. Kyseessä ei ole mitenkään epädemokraattinen tai epäoikeudenmukainen tapahtumasarja - sinä et vain osannut.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Juuri niin se kävi. Olen kirjoittanut asiasta jo kahdella foorumilla ja aion kirjoittaa lisääkin, jahka ehdin. Hyvä kun otit aiheen esille. Tekstisi täällä ovat olleet muutenkin laatuunkäyviä. Kaikkeen ei vaan ehdi vastata.

Uutisointi, vaaliohjelmat tyrannimaisesti toimitettuine keskusteluineen ja "meediointi" on ollut alusta asti ala-arvoista. Raha nämä vaalit voitti, ei demokratia.

Zacke (nimimerkki)

"Uutisointi, vaaliohjelmat tyrannimaisesti toimitettuine keskusteluineen ja ”meediointi” on ollut alusta asti ala-arvoista. Raha nämä vaalit voitti, ei demokratia."

Valivalivali. Onko se Kajannes niin vaikea myöntää rehdisti, että demareiden tappioon on syynä vain ja ainoastaan demarit itse? Avuttoman taantumuksellinen puolue, jonka ongelmia ei korjata heittämällä puheenjohtajaksi blondia. Mediaa on turha syyttää - teitte sen ihan itse.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"Kyseessä ei ole mitenkään epädemokraattinen tai epäoikeudenmukainen tapahtumasarja - sinä et vain osannut. "

RKP "tilasi" kesken vaalien omien kannattajien rohkaisemiseksi sopivan gallupin. Erittäin hyvin suunnitteltu operaatio.

Lisäksi puolueella kävi aivan uskomaton tuuri kun voittivat monta prosenttiyksikköä edellä olleen vasemmistoliiton.

Paikka tuli suomenkielisten äänestäjien laiskuuden tuloksena. Täytyy huolehtia, että eduskuntavaaleissa suomenkieliset ovat aktiivisia ja päästäisiin vihdoinkin eteenpäin kieliryhmien välisessä tasa-arvossa.

Tasa-arvohan on myös rkp:n tavoite kunhan se ei tarkoita suomenkielistä;)

Zacke (nimimerkki)

"RKP ”tilasi” kesken vaalien omien kannattajien rohkaisemiseksi sopivan gallupin. Erittäin hyvin suunnitteltu operaatio."

Tämä on todistettu jo vääräksi. Kyseessä oli puolueettoman Taloustutkimuksen selvitys. On aivan normaali käytäntö, että puolueet tilaavat lisäselvityksiä.

"Lisäksi puolueella kävi aivan uskomaton tuuri kun voittivat monta prosenttiyksikköä edellä olleen vasemmistoliiton."

Tuuri? Ehei, politiikka ei ole tuuria.

"Paikka tuli suomenkielisten äänestäjien laiskuuden tuloksena. Täytyy huolehtia, että eduskuntavaaleissa suomenkieliset ovat aktiivisia ja päästäisiin vihdoinkin eteenpäin kieliryhmien välisessä tasa-arvossa."

Mitäs eivät äänestäneet, turha siitä on aktiivisia suomenruotsalaisia syyttämään. Tasa-arvolätinät voit lopettaa heti alkuunsa.

"Tasa-arvohan on myös rkp:n tavoite kunhan se ei tarkoita suomenkielistä;)"

Ja perussuomalaiset ovat natseja. Halpa argumentum ad hominem.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Marko, sitä saa mitä tilaa, siis gallupin teettäjä. Näin meedioitten "tutkimuksiksi" nimeämiä gallupeja oli muitakin, kaikki yhtä tarkasti tilaajan mieltä noutavia.

Farssia suunnittelivat ja ja sen keskeisiä rolleja pelasivat viihteelliset meediot jo vuosia sitten. Se on just sitä samaa mistä olen koko talven täälläkin kirjoittanut. Ja sitä samaa mitä länsimaitten perikato syytää etteeriin, paperille ja ihmisten luettavaksi ja katsottavaksi tänäänkin eri kanavilla. Sirkushuveja, ei leipää.

Oikeistolaisittain johdettu ja ohjattu yliopisto tuottaa verovaroilla oikeistolaisia barbitoimittajia, ja he avuttomissa ohjelmissaan ja lehdissään johdattelevat kansaa. Olen pitkään ihmetellyt, olenko ainoa, joka piittaa tästä kaikesta. Onneksi muutkin ovat nyt asialla.

Zacke (nimimerkki)

"Marko, sitä saa mitä tilaa, siis gallupin teettäjä. Näin meedioitten ”tutkimuksiksi” nimeämiä gallupeja oli muitakin, kaikki yhtä tarkasti tilaajan mieltä noutavia."

Mikä gallupissa oli virheellistä? Oikeassahan se oli: Rkp sai paikkansa ja SDP ja muu vasemmisto hävisivät.

"Oikeistolaisittain johdettu ja ohjattu yliopisto tuottaa verovaroilla oikeistolaisia barbitoimittajia, ja he avuttomissa ohjelmissaan ja lehdissään johdattelevat kansaa. Olen pitkään ihmetellyt, olenko ainoa, joka piittaa tästä kaikesta. Onneksi muutkin ovat nyt asialla."

Kajannes, rauhoitus jo ja ota verenpainelääkkeet. Et sinä saa väännettyä tuosta mitään salaliittoa, parasta vain myöntää oman puolueen saamattomuus. Lisäksi yliopistot ovat kyllä täynnä vasemmistolaisia ituhippejä ja pilviveikkoja - anteeksi nyt vain.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Paljonko ja kuka maksaa näille US:n talikkoäijille, jotka nimimerkin takaa ampuvat kuin pikkupojat?

Asia on laajakantoinen, ja olen kirjoittanut siitä paljon. Keskisuomalaisen hiljattain eläkkeelle jäänyt päätoimittaja on ylpeillyt lehdessä asialla. Hän kertoo tukeneensa porvarillisen viestintätieteen yms. aineitten tutkimuksen ja opetuksen luomista ja keskittämistä JY:ssa, vasemmistolaisen Tampereen vastapainoksi, kuten hän antoi ymmärtää.

Kaikkihan tämän tietävät. Taidat olla saman tukemisen kasvatti ja nykyään toimijakin.

Koko kuluneen talven ajan Suomessa on puhuttu ja kirjoitettu siitä, että valta ei siinä määrin ole valtuustoilla eikä eduskunnalla, kuin kuuluisi, vaan oikeistolaisella virkamiesjohdolla ja hallituksella, joka pakottaa kunnat ja valtion laitokset "järkeistämiseen" ja "tehokkaaseen" toimintaan. Siksi vanhukset viruvat virtsassaan eikä opettajille palkata sijaisia.

Viihdeteollisuus ja ala-arvoinen lehdistö tyhmentää lukijoitaan, ja kansalaisyhteiskunnan järjestelmällinen alasajo täydentää hirmutyötä. Kirjallisuus ja sivistys ovat vaarallisia, siksi niitä suitsitaankin. Vasemmiston voimin pelastettiin Jyväskylän sivukirjastot nykyisen OM:n tuhotyöltä.

Tuo on vain pieni esimerkki täystuhosta, joka on käynnissä barbien hallitsemassa Suomessa.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"Mitäs eivät äänestäneet, turha siitä on aktiivisia suomenruotsalaisia syyttämään. Tasa-arvolätinät voit lopettaa heti alkuunsa.

”Tasa-arvohan on myös rkp:n tavoite kunhan se ei tarkoita suomenkielistä;)”"

Puhutaankos muutama sana ahvenanmaan suomenkielisten "oikeuksista" ja mieliaiheestani, KORKEAKOULUJEN PAIKKAJAOSTA.

Meillä on aivan erilainen käsitys tasa-arvosta, jos väität korkeakoulujen aloituspaikkojen kähmintää TASA-ARVOISEKSI.

Se on suomenkielistä ylioppilasta syrjivää nimenomaan kaikista halutuimmilla opintosuunnilla kuten OIKEUSTIETEELLINEN, LÄÄKETIETEELLINEN TAI KAUPPATIETEELLINEN.

Nimimerkin takaa huutelevan rkp:n juoksupojan mielestä on näköjään oikein, että esim. kauppakorkeaan on yli 400 aloituspaikkaa ruotsinkielellä kun oikea lukema olisi (5% ylioppilaista) 75 aloituspaikkaa.

Tämäkin on parempi kuin esim. 1920 luvun tilanne. Silloin vasta suomenkielisen opetuksen määrä ylitti ruotsinkielisen opetuksen määrän Helsigin yliopistossa.

Arvaa Zacke mikä puolue vastusti henkeen ja vereen suomenkielisen opetuksen lisäämistä??

Arvaa mille puolueelle on tuskallista puhua "tasa-arvosta", koska puheet ja teot ovat totaalisesti ristiriidassa.

Pistän tässä lähipäivinä faktapaketin aiheesta, jossa on purettu aloituspaikat kieliryhmittäin ja ylioppilaiden määrän.

Katsotaan sitten kumman puheet ovat "lätinää" ja kumman kannat perustuvat yksinomaan FAKTOIHIN.

Keskustalainen (nimimerkki)

Kiitän Yleä siitä, että se pelasti meidän puoleen näissä vaaleissa :)

Frank (nimimerkki)

”RKP ”tilasi” kesken vaalien omien kannattajien rohkaisemiseksi sopivan gallupin. Erittäin hyvin suunnitteltu operaatio.”
Tämä on todistettu jo vääräksi. Kyseessä oli puolueettoman Taloustutkimuksen selvitys.

Tarkoitit varmaan sanoa "puolueettoman Tilaustutkimuksen" :-)

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"”RKP ”tilasi” kesken vaalien omien kannattajien rohkaisemiseksi sopivan gallupin. Erittäin hyvin suunnitteltu operaatio.”
Tämä on todistettu jo vääräksi. Kyseessä oli puolueettoman Taloustutkimuksen selvitys."

Unohdin kysyä rkp:n juoksupojalta kuka tämän on todennut vääräksi??

Zacke (nimimerkki)

"Asia on laajakantoinen, ja olen kirjoittanut siitä paljon. Keskisuomalaisen hiljattain eläkkeelle jäänyt päätoimittaja on ylpeillyt lehdessä asialla. Hän kertoo tukeneensa porvarillisen viestintätieteen yms. aineitten tutkimuksen ja opetuksen luomista ja keskittämistä JY:ssa, vasemmistolaisen Tampereen vastapainoksi, kuten hän antoi ymmärtää."

Tampere tosiaan on vasemmistolainen, sitä et voi edes sinä kiistää. Mikähän tuossa muuten on ongelmana?

"Kaikkihan tämän tietävät. Taidat olla saman tukemisen kasvatti ja nykyään toimijakin."

Olen itsenäisen ajattelun kasvatti ja Jyväskylän yliopistoonkin hain vain, koska maakuntiin on moninkertaisesti helpompi päästä kuin Helsinkiin.

"Koko kuluneen talven ajan Suomessa on puhuttu ja kirjoitettu siitä, että valta ei siinä määrin ole valtuustoilla eikä eduskunnalla, kuin kuuluisi, vaan oikeistolaisella virkamiesjohdolla ja hallituksella, joka pakottaa kunnat ja valtion laitokset ”järkeistämiseen” ja ”tehokkaaseen” toimintaan. Siksi vanhukset viruvat virtsassaan eikä opettajille palkata sijaisia."

Höpö höpö ja vaikka näin olisi, niin ilmeisesti kansa tahtoo sitä. Me molemmat myös tiedämme mitä kansa ei tahdo: demareita.

V"iihdeteollisuus ja ala-arvoinen lehdistö tyhmentää lukijoitaan, ja kansalaisyhteiskunnan järjestelmällinen alasajo täydentää hirmutyötä. Kirjallisuus ja sivistys ovat vaarallisia, siksi niitä suitsitaankin. Vasemmiston voimin pelastettiin Jyväskylän sivukirjastot nykyisen OM:n tuhotyöltä."

Eikös se muuten mennyt niin, ettei SDP:n äänestäjillä ole kovinkaan kummoinen keskivertoinen äo. Rkp:n äänestäjät komeilivat tilastojen ykkösinä.

hoivaa hautaan (nimimerkki)

Taas syy lisää tv-luvan irtisanomiseksi, puoluekoneistoa tukevan propaganda aivopesu sonnan tuottajan rahoittajana ei ole vielä pakko toimia. Kun vielä koittavat laittaa kuurot, sokeat ja täysin varattomatkin samansuuruisen pakko veron alle kuin eliitin paimenet. Siis nämä vaietut rosvot jotka kansallisomaisuutemme myytyään rahat ovat varastaneet. Raha on ainoa millä maassamme ääni enää on, ehkä rahavirran pieneneminen pakottaisi edes jonkun miettimään syitä siihen...

Zacke (nimimerkki)

"Puhutaankos muutama sana ahvenanmaan suomenkielisten ”oikeuksista” ja mieliaiheestani, KORKEAKOULUJEN PAIKKAJAOSTA."

Ahvenanmaa on AUTONOMIA ja autonomiaa koskee eri säännöt kuin muuta maata. Vai annatko sinä tukesi sortokausien venäläistämispolitiikalle?

"Meillä on aivan erilainen käsitys tasa-arvosta, jos väität korkeakoulujen aloituspaikkojen kähmintää TASA-ARVOISEKSI."

Nämä kiintiöthän ovat yksi suuri kusetus. Aivan hyvin kuka tahansa voi hakea ruotsinkieliselle puolelle, joten kyseessä ei tosiaan ole mikään sorto.

"Se on suomenkielistä ylioppilasta syrjivää nimenomaan kaikista halutuimmilla opintosuunnilla kuten OIKEUSTIETEELLINEN, LÄÄKETIETEELLINEN TAI KAUPPATIETEELLINEN."

Ehei, jokainen suomalainen on oikeutettu hakemaan ruotsinkieliselle puolelle.

"Nimimerkin takaa huutelevan rkp:n juoksupojan mielestä on näköjään oikein, että esim. kauppakorkeaan on yli 400 aloituspaikkaa ruotsinkielellä kun oikea lukema olisi (5% ylioppilaista) 75 aloituspaikkaa."

Jos klikkaat nimimerkkiä, niin huomaat päätyväsi sivuilleni, jossa selviää henkilöllisyyteni. Selitinkin jo ylempänä näiden kiintiöiden mysteerin.

"Arvaa Zacke mikä puolue vastusti henkeen ja vereen suomenkielisen opetuksen lisäämistä??"

Arvaa elämmekö 1920-lukua vai 2000-lukua?

"Arvaa mille puolueelle on tuskallista puhua ”tasa-arvosta”, koska puheet ja teot ovat totaalisesti ristiriidassa."

Jaahas? Rkp on kyllä listannut puolueohjelmaan tasa-arvon.

"Pistän tässä lähipäivinä faktapaketin aiheesta, jossa on purettu aloituspaikat kieliryhmittäin ja ylioppilaiden määrän."

Nämä "faktasi" on kyllä nähty. Paljon vaahtoamista, vähän asiaa.

Zacke (nimimerkki)

””RKP ”tilasi” kesken vaalien omien kannattajien rohkaisemiseksi sopivan gallupin. Erittäin hyvin suunnitteltu operaatio.”
Tämä on todistettu jo vääräksi. Kyseessä oli puolueettoman Taloustutkimuksen selvitys.”
Unohdin kysyä rkp:n juoksupojalta kuka tämän on todennut vääräksi??"

http://zachrishaaparinne.wordpress.com/2009/05/31/... Sinulla tai muilla ei edelleenkään ole _MINKÄÄNLAISTA_ todistetta gallupin puolueellisuuden puolesta.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

14

"Jyväskylän yliopistoonkin hain vain, koska maakuntiin on moninkertaisesti helpompi päästä kuin Helsinkiin." Sen huomaa helposti teksteistäsi. Itse olen opiskellut mm. Helsingin yliopistossa ja Jyväskylän yliopistossa. Olin toinen kahdesta oppiaineitani silloin pääsykokeitta lukemaan päässyt. Muut istuivat pääsykokeissa. Se älykkyydestä. Itse olen aina enemmän arvostanut eettisyyttä. Siis sitä, mitä sulta puuttuu ja paljon.

Zacke (nimimerkki)

"Sen huomaa helposti teksteistäsi. Itse olen opiskellut mm. Helsingin yliopistossa ja Jyväskylän yliopistossa. Olin toinen kahdesta oppiaineitani silloin pääsykokeitta lukemaan päässyt. Muut istuivat pääsykokeissa. Se älykkyydestä. Itse olen aina enemmän arvostanut eettisyyttä. Siis sitä, mitä sulta puuttuu ja paljon."

Nyt en oikein ymmärtänyt? En voi olla oikeassa, koska en ole opiskellut Helsingissä (jonne hain tänä vuonna ensi kerran)? Eettisyys? Tämä on perinteisesti se viimeinen vasemmistoargumentaatiovirhe, kun faktat loppuvat. Eettisyys sitä ja eettisyys tätä: subjektiivista roskaa. Eettisyys on sidonnainen paikkaan, henkilöön ja kulttuuriin, joten on turha sanoa, että joku ihminen on vähemmän eettinen kuin toinen.

Jokos muuten Kajannes lopettaisit sen sosiaalidemokraattisen sensuurin blogissasi? Olen sinne kirjoitellut kymmeniä kommentteja ja kaikki olet poistanut.

Käyttäjän katriinakajannes kuva
Katriina Kajannes

Nimimerkin tekstejä ei voi sensuroida/olla sensuroimatta. On härskiä nimimerkin takaa ampua niin kuin pelokas pikkukundi.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"Nämä kiintiöthän ovat yksi suuri kusetus. Aivan hyvin kuka tahansa voi hakea ruotsinkieliselle puolelle, joten kyseessä ei tosiaan ole mikään sorto.

”Se on suomenkielistä ylioppilasta syrjivää nimenomaan kaikista halutuimmilla opinttosuunnilla kuten OIKEUSTIETEELLINEN, LÄÄKETIETEELLINEN TAI KAUPPATIETEELLINEN.”

Ehei, jokainen suomalainen on oikeutettu hakemaan ruotsinkieliselle puolelle."

KYSE ON OIKEUDESTA OPISKELLA OMALLA ÄIDINKIELELLÄÄN.

Käytännössä hyvin vähän suomenkieliset käyttävät tätä mahdollisuutta. Ja aivan oikein.

Esim. Åbo Akademi vuosikymmeniä ESTÄMÄLLÄ ESTI suomenkielisiä hakeutumasta ruotsinkieliseen koulutukseen.

Tuossa on rkp:n uskolliselle vääristelijälle ja juoksupojalle faktoja.

http://www.pakkoruotsi.net/kiintiot.shtml

Zacke (nimimerkki)

"Nimimerkin tekstejä ei voi sensuroida/olla sensuroimatta. On härskiä nimimerkin takaa ampua niin kuin pelokas pikkukundi."

Niin, on se kummaa, ettei sosiaalidemokratia ja Kajannes kestä edes 20-vuotiaan opiskelijan kritiikki. Painamalla nimimerkkiä Zacke, päädyt sivuilleni, jossa toimin omalla nimelläni. Ikääni vetoaminen taas lienee puhdas argumentum ad hominem.

Zacke (nimimerkki)

"KYSE ON OIKEUDESTA OPISKELLA OMALLA ÄIDINKIELELLÄÄN."

Aivan, suomenkielisillä ja ruotsinkielisillä on oikeus opiskella omalla äidinkielellään ja tätä Rkp kannattaa.

"Käytännössä hyvin vähän suomenkieliset käyttävät tätä mahdollisuutta. Ja aivan oikein."

No se lienee sitten ihan suomenkielisten omaa typeryyttä ja siitä on turha syyllistää muita.

"Esim. Åbo Akademi vuosikymmeniä ESTÄMÄLLÄ ESTI suomenkielisiä hakeutumasta ruotsinkieliseen koulutukseen."

Tämä on väärin enkä puolusta tätä. Jokaisella tulee olla oikeus hakea mihin tahansa oppilaitokseen.

"Tuossa on rkp:n uskolliselle vääristelijälle ja juoksupojalle faktoja.
http://www.pakkoruotsi.net/kiintiot.shtml"

Turhaan pastetat tuota, kun linkin perustelut ovat yhtä onnettomat kuin sinun. Kyseessä ei ole epätasa-arvo, kuten ylempänä osoitettu. En myöskään ole Rkp:n jäsen enkä edes tuleva jäsen, joten annahan nimittelyn olla.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"Turhaan pastetat tuota, kun linkin perustelut ovat yhtä onnettomat kuin sinun. Kyseessä ei ole epätasa-arvo, kuten ylempänä osoitettu. En myöskään ole Rkp:n jäsen enkä edes tuleva jäsen, joten annahan nimittelyn olla. "

Miten niin onnettomat.

Ohessa rkp:n järjestelmällistä työtä suomenkielisiä vastaan. Hyvä, että ollaan samaa mieltä siitä, että se on väärin. Oikein ruotsinkielinen "piispa" oli vastustamassa suomenkielisten opiskelua "pyhässä" Åbo Akademissa.

Paikkahan on yhtä pyhä kuin ruotsinkielisten maa-alueet karjalan evakoille.

Ohessa vähän faktaa tästä Åbo Akademin casesta.

"Åbo Akademin marraskuussa lakkautetut, opiskelijavalinnoissa käytetyt kiintiöt olivat voimassa vuodesta 1972 lähtien. Ruotsin- ja suomenkielisille opiskelijoille erillisiä kiintiöitä käytettiin Åbo Akademin kaikissa tiedekunnissa ja lähes kaikissa oppiaineissa 27 vuoden ajan. Käytännössä tämä merkitsi sitä, että ruotsinkieliset pääsivät vähemmillä pistemäärillä eli heikommilla tiedoilla opiskelemaan kuin suomenkieliset."

Aika karua luettavaa rkp:n vaikutuksesta korkeakoulujen valintoihin.

Zacke (nimimerkki)

"Miten niin onnettomat."

Osoitin jo ylempänä miksei kyseessä ole epätasa-arvo. Jokaisella on tasavertainen oikeus hakea ruotsinkielisille linjoille.

"Ohessa rkp:n järjestelmällistä työtä suomenkielisiä vastaan. Hyvä, että ollaan samaa mieltä siitä, että se on väärin. Oikein ruotsinkielinen ”piispa” oli vastustamassa suomenkielisten opiskelua ”pyhässä” Åbo Akademissa."

Vaan minäpä en sitä kannata eikä yksikään tuntemani suomenruotsalainen tai Rkp:n äänestäjä. Anna typerien stereotypioiden jo olla.

"Paikkahan on yhtä pyhä kuin ruotsinkielisten maa-alueet karjalan evakoille."

Puhut nyt suomenruotsalaiselle, joka on evakkosukua.

”Åbo Akademin marraskuussa lakkautetut, opiskelijavalinnoissa käytetyt kiintiöt olivat voimassa vuodesta 1972 lähtien. Ruotsin- ja suomenkielisille opiskelijoille erillisiä kiintiöitä käytettiin Åbo Akademin kaikissa tiedekunnissa ja lähes kaikissa oppiaineissa 27 vuoden ajan. Käytännössä tämä merkitsi sitä, että ruotsinkieliset pääsivät vähemmillä pistemäärillä eli heikommilla tiedoilla opiskelemaan kuin suomenkieliset.”
Aika karua luettavaa rkp:n vaikutuksesta korkeakoulujen valintoihin."

Niin, tuohan on tehty perustuslain toteutumisen takaamiseksi. En kuitenkaan sano, että se on oikein, mutta rasismi- tai natsi-korttia on turha näytellä.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"”KYSE ON OIKEUDESTA OPISKELLA OMALLA ÄIDINKIELELLÄÄN.”

Aivan, suomenkielisillä ja ruotsinkielisillä on oikeus opiskella omalla äidinkielellään ja tätä Rkp kannattaa."

Hyvä jos kannataa. Itse kannatan ajatusta, että paikkajako noudattaa myös ylioppilaiden määrää.

On epätasa-arvoista, että ruotsinkielellä järjestään joillakin aloilla 20% alan opinnoista kun ruotsinkielisten ylioppilaiden määrä on 5%.

Käytännön lopputuloksena se johtaa siihen, että ruotsinkielisillä tulla valituksi on paljon suurempi kuin suomenkielisellä.

Suomenkielisen tulee suorittaa ruotsin kielen "tutkinto", jotta voi hakea sisään opetukseen. Tämän tutkinnon vaikeusastetta säätämällä voidaan helposti rajata "ei halutun" eli suomenkielisten hakijoiden määrää sopivaksi.

Lopputulos tästä pelleilystä on se, että 50% ruotsinkielisistä ylioppilaista saa opisklupaikan kun suomenkielisellä puolella luku on n. 30%.

Faktat on faktat ja kertoo järjestelmän toimimattomuudesta. Tätä on zacken turha enää vääristellä.

Zacke (nimimerkki)

"Hyvä jos kannataa. Itse kannatan ajatusta, että paikkajako noudattaa myös ylioppilaiden määrää."

On periaatteessa samaa mieltä, mutta tämä ei kyllä ole mahdollista perustuslain valossa. Palveluiden ruotsinkielisyys pitää taata näillä kiintiöillä.

"On epätasa-arvoista, että ruotsinkielellä järjestään joillakin aloilla 20% alan opinnoista kun ruotsinkielisten ylioppilaiden määrä on 5%."

Selitinkin ylempänä jo miksi.

"Suomenkielisen tulee suorittaa ruotsin kielen ”tutkinto”, jotta voi hakea sisään opetukseen. Tämän tutkinnon vaikeusastetta säätämällä voidaan helposti rajata ”ei halutun” eli suomenkielisten hakijoiden määrää sopivaksi."

Niin, entä sitten? Onhan se nyt selvää, ettei ruotsinkieliselle linjalle oteta ihmisiä, jotka eivät osaa ruotsia. Ja sortoa tämä on yhtä paljon kuin se, että työhön palkataan pätevin ihminen.

"Faktat on faktat ja kertoo järjestelmän toimimattomuudesta. Tätä on zacken turha enää vääristellä."

Vääristellä? Miten olen vääristellyt asiaa? Päinvastoin, olen korjannut virheitäsi.

eeva-n (nimimerkki)

#6
"Tämä on todistettu jo vääräksi. Kyseessä oli puolueettoman Taloustutkimuksen selvitys. On aivan normaali käytäntö, että puolueet tilaavat lisäselvityksiä."

Zacke on jatkanut terrierin sinnikkyydellä väittämiään vaikka hän on hyvin voinut lukea HBL:ssä 29.5.2009 hyvin kriittisen arvion RKP:n "salaisesta" gallupista.
HBL oli sitä mieltä, että "Jos suomenruotsalainen media sivuuttaa asian tarkastematta sitä kriittisesti, se on vakava rikos uutisoinnin objektivisuutta kohtaan"

Ironista on, että YLE:llä tai muilla medioilla ei ollut samaa tarvetta objektiivisuuteen.

Eduskuntavaalit on parin vuoden päästä. Silloin voi ottaa YLE:n toiminnan/maksutkin erääksi vaalikysymykseksi.
YLE tarkkailuun.

Zacke (nimimerkki)

"Zacke on jatkanut terrierin sinnikkyydellä väittämiään vaikka hän on hyvin voinut lukea HBL:ssä 29.5.2009 hyvin kriittisen arvion RKP:n ”salaisesta” gallupista.
HBL oli sitä mieltä, että ”Jos suomenruotsalainen media sivuuttaa asian tarkastematta sitä kriittisesti, se on vakava rikos uutisoinnin objektivisuutta kohtaan”"

Niin? Tämähän todistaa vain sen, ettei HBL ole Rkp:n talutusnuorassa. Ei ole kuitenkaan edelleenkään yhtään todistetta vilunkipelin puolesta, joten niitä odotellessa.

Olen kuitenkin samaa mieltä kanssasi YLE:stä. En erityisemmin arvosta, että meidän veronmaksajien rahoja hassataan Anne Moilasen ja Akuliina Saarikosken vihaohjelmiin.

Jukka Turunen (nimimerkki)

Yle olisi tosiaankin saatava jo vastaamaan tehtäväänsä, eli kansan palvelemista, eikä vain tietyn kansanosan vallan pönkittämistä.
Sinulla on kansalta saatu valtakirja ja avaimet kourassasi, V.
Käytä niitä!

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

"On periaatteessa samaa mieltä, mutta tämä ei kyllä ole mahdollista perustuslain valossa. Palveluiden ruotsinkielisyys pitää taata näillä kiintiöillä."

No niin. Tulihan se sieltä. KIINTIÖT JA PERUSTUSLAKI. Nämä ovat suoraan rkp:n oppikirjoista.

Eli et sitten loppujen lopuksi kannatta tasa-arvoa.

Miksi ruotsinkielisiä pitää palvella yli omien tarpeiden?? Tämä on se tekosyy, jolla näitä kiintiöitä puoluestaan.

Kyse on puhtaasti röyhkeydestä ja itsekkyydestä. Luulisi, että kun 5% opiskelijoista voi palvelella 5%:n tarpeita, joista suurin osa kuitenkin osaa suomea.

Selitä mulle, mitä tekemistä on esim. ruotsinkielisillä palveluilla ja valtavilla ruotsinkielisillä kiintiöillä kauppakorkeakouluhin??

Ei yhtään mitään. Jos kyseessä olisi sairaanhoitaja, putkimies tai muu käytännön työtä tekevä, kiintiö olisi perustellumpi. Mutta KIINTIÖT KOHDISTUVAT KAS KUMMAA JUURI KAIKKEIN HALUTUIMPIIN OPITONSUUNTIIN.

"Vääristellä? Miten olen vääristellyt asiaa? Päinvastoin, olen korjannut virheitäsi. "

Vääristelet koko ajan asioita, mutta tulihan se lopulta sieltä. Kannatat KIINTIÖITÄ, vaikka niiden määrä on selkeästi yli ruotsinkielisten palveluiden tarpeen.

Ymmärrän joten kuten jos valtiovalta on huolissaan kielitaitoisten sairaanhoitajien riittävyydestä, mutta ruotsinkielisiä ekonomeja koulutetaan 4-5 kertaa enemmän kuin heidän laskennallinen osuus olisi.

Tällä politiikalla vain varmistetaan, että rkp:n kannattajat saavat helpommin opiskelupaikan kuin suomenkielinen.

Nyt kun suomenkielisten poikien into kirjoittaa ruotsia on romahtanut (alle puolet kirjoitti ruotsin) suomenkielisten hakeutuminen ruotsinkieliseen kiintiöityyn opetukseen tulee myös vähenemään.

Oletko oikeasti sitä mieltä, että opiskelupaikat eivät voisi noudattaa puhtaasti laskennallisia arvoja.

Tasa-arvon mukaista on, että 5% ruotsinkielisistä saa 5% opiskelupaikoista ja 95% suomenkielisistä saa 95 % opiskelupaikoista.

Jos joku väen vängällä haluaa opisekella toisella kielellä, niin mikäs siinä.

Kiintiöt luovat epätasa-arvoa, mutta on sopusoinnussa rkp:n politiikan kanssa. Tasa-arvon mittana on ruotsinkielisen etuoikeudet.

Kuten olen jo aikaisemmin todennut, mulla ja rkp:llä on aivan toisistaan poikkeava käsitys tasa-arvosta.

Zacke (nimimerkki)

"No niin. Tulihan se sieltä. KIINTIÖT JA PERUSTUSLAKI. Nämä ovat suoraan rkp:n oppikirjoista.
Eli et sitten loppujen lopuksi kannatta tasa-arvoa."

Perustuslakiako ei pidä kunnioittaa? En kannata tasa-arvoa? Sinulla lienee vaikeuksia ymmärtää lukemaasi.

"Miksi ruotsinkielisiä pitää palvella yli omien tarpeiden?? Tämä on se tekosyy, jolla näitä kiintiöitä puoluestaan.
Kyse on puhtaasti röyhkeydestä ja itsekkyydestä. Luulisi, että kun 5% opiskelijoista voi palvelella 5%:n tarpeita, joista suurin osa kuitenkin osaa suomea."

Palvella yli omien tarpeiden? Nyt et taida laisinkaan ymmärtää mistä on kyse. Oletko nyt aivan varma, ettei röyhkeys ja itsekkyys ole jopa suomenruotsalaisen rodun ominaispiirteitä? Faktaa on, ettei 5% voi palvella 5%:a, kun ruotsinkieliset eivät käytä vain sellaisia palveluita, joiden antaja on aina ruotsinkielinen.

"Selitä mulle, mitä tekemistä on esim. ruotsinkielisillä palveluilla ja valtavilla ruotsinkielisillä kiintiöillä kauppakorkeakouluhin??"

Ruotsinkielisetkö eivät tarvitse johtamista, kauppaa, laskentatoimea, logistiikkaa, palvelutaloutta, markkinointia ja yrittäjyyttä sekä yritysjuridiikkaa?

"Ei yhtään mitään. Jos kyseessä olisi sairaanhoitaja, putkimies tai muu käytännön työtä tekevä, kiintiö olisi perustellumpi. Mutta KIINTIÖT KOHDISTUVAT KAS KUMMAA JUURI KAIKKEIN HALUTUIMPIIN OPITONSUUNTIIN."

Virheellistä analogiaa, kuten osoitettu.

"Vääristelet koko ajan asioita, mutta tulihan se lopulta sieltä. Kannatat KIINTIÖITÄ, vaikka niiden määrä on selkeästi yli ruotsinkielisten palveluiden tarpeen."

Kerro jo nyt miten olen vääristellyt asioita? Itse syytit perusteettomasti Taloustutkimusta ilman todisteita. Kannatan kiintiöitä? Olen niiden suhteen sekä puolesta että vastaan, perustelin vain miksi ne on olemassa, kun sinä et sitä kyennyt ymmärtämään.

"Tällä politiikalla vain varmistetaan, että rkp:n kannattajat saavat helpommin opiskelupaikan kuin suomenkielinen."

Ja WTC:hen iskeytyi oikeasti ufo. Come on, älä jaksa olla lapsellinen. lähellekään kaikki suomenruotsalaiset eivät äänestä Rkp:tä, vaan meitä on myös demareissa, kokoomuksessa, vasemmistoliitossa, vihreissä ja keskustassakin.

"Nyt kun suomenkielisten poikien into kirjoittaa ruotsia on romahtanut (alle puolet kirjoitti ruotsin) suomenkielisten hakeutuminen ruotsinkieliseen kiintiöityyn opetukseen tulee myös vähenemään."

Tyttöjen kohdalla luku taas oli huomattavasti suurempi. Se on sitäpaitsi oma ongelma jos ei hae. Turha siitä on syyttää muita.

"Oletko oikeasti sitä mieltä, että opiskelupaikat eivät voisi noudattaa puhtaasti laskennallisia arvoja."

Perustelin ylempänä miksei.

"Tasa-arvon mukaista on, että 5% ruotsinkielisistä saa 5% opiskelupaikoista ja 95% suomenkielisistä saa 95 % opiskelupaikoista."

Lue ylempää: virheellistä analogiaa.

"Kiintiöt luovat epätasa-arvoa, mutta on sopusoinnussa rkp:n politiikan kanssa. Tasa-arvon mittana on ruotsinkielisen etuoikeudet."

Tämä on jo useasti kumottu. Kyseessä on perustuslain toteutumisen takaaminen.

Lasse Laaksonen (nimimerkki)

#32.

"Faktaa on, ettei 5% voi palvella 5%:a, kun ruotsinkieliset eivät käytä vain sellaisia palveluita, joiden antaja on aina ruotsinkielinen."

Mitenkä saamenkielisiä voi palvella? Entä nigerialaista 250 kieltä puhuvaa? Entä venäläistä? Miten Ruotsissa voi palvella suomalaisia. Entäs Ahvena?

Hyvin voi. Vain säälittävissä tapauksissa tarvitaan tulkkia. Mene Zacke vaikka joskus käväisemään ulkomailla. Se on kuule ihan helppoa. Jopa sairaalassa, jopa puolitiedottomana köyhien sairaalassa, olen kokeillut. Ei siinä minulle suomea tai englantia tarvittu.

Ja Suomessa asia sujuu erinomaisesti, sillä valtion kustannuksella jokaiselle ruotsinkieliselle opetetaan suomi ja monet ovat jopa taitureita siinä.

MarkkuM (nimimerkki)

Zacke "On periaatteessa samaa mieltä, mutta tämä ei kyllä ole mahdollista perustuslain valossa. Palveluiden ruotsinkielisyys pitää taata näillä kiintiöillä."

Zacke sotkeutuu yli ymmärryksensä meneviin nokkeluuksiin. Tarvitsevatko ruotsinkieliset enemmän palvelijoita kuin on heidän osuutensa väestöstä?
Oikeustieteellinen, lääketieteellinen ja kauppatieteellinen eivät kouluta varsinaisesti suorittavaan palvelutoimintaan vaikka lääkärin ammatti voidaan kyllä sellaiseksi katsoa. Todellinen tarve ruotsinkielisillä on median mukaan suorittavan tason vanhuspalveluista ja terveydenhoidossa yleensä, mutta näihin taas ei heillä mitään kiintiöitä ole. Miksi kaikilla suomenkielisillä on sitten pakkoruotsi jos kiintiöt turvaavat ruotsinkielisen palvelusektorin?

MarkkuM (nimimerkki)

Zacke:"On periaatteessa samaa mieltä, mutta tämä ei kyllä ole mahdollista perustuslain valossa. Palveluiden ruotsinkielisyys pitää taata näillä kiintiöillä."

Osoita Zacke perustuslaista kohta missä edes mainitaan kiintiöt?

irvileuka (nimimerkki)

"Aivan hyvin kuka tahansa voi hakea ruotsinkieliselle puolelle, joten kyseessä ei tosiaan ole mikään sorto."

Aivan hyvin kuka tahansa voi hakea suomenkieliselle puolelle. Kummassakin tapauksessa hakija on altavastaajan asemassa, kun ei voi käyttää äidinkieltään.

Edelleenkin niitä paikkoja on varattu ruotsinkielisille epäreilun paljon, jolloin ruotsinkielisen on suhteessa selvästi helpompi saada opiskelupaikka. Voit inttää ihan miten paljon tahansa, mutta täysin selvä laskennallinen tosiasia ei siitä mihinkään muutu. Se, että kiistät faktan, tarkoittaa vain sitä, että olet valmis valehtelemaan ideologiasi puolesta. Olisit edes rehellinen, jos kerran kannatat yhden kansanosan asettamista eri arvoiseen asemaan.

joukahinen (nimimerkki)

YLE:n pääjohtaja on viime vuosikymmenet ollut aina suomenruåtsalainen. Voi vain kysyä
miksi arvon kansanedustajat??

iiris (nimimerkki)

Veltto on ihan oikeassa Ylen ja vaaligalluppien suhteen.
Pitäisi saada ikaiseksi selvä kielto, että galluppeja ei enää saa julkaista, kun äänestys (postiäänestys) on jo alkanut.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Lukekaa viimeisimmät "zacken" perustelut ja naurakaa. Että kaveri osaa olla pihalla.

Zacke, missä kohti perustuslakia mainitaan kiintiöt?? Aivan oikein, EI MISSÄÄN.

Kiintiöt kuuluvat semmoisiin valtioihin kuin kiina, neuvostoliitto, etelä-afrikka ja suomi.

Niissä opiskelupaikkoja jaettiin

- poliittisin perustein kuten itä-blokin maat ja neuvostoliitto - kiintiöt kumottu

- ihonvärin mukaan kuten etelä-afrikassa ja USA:n etelävaltioissa - kiintiöt kumottu

- kielelliselle eliitille kuten ruotsinkielisille Suomessa. Vielä vuonna 2009 kiintiöt ovat olemassa

Tämä on todellinen häpeä, jolle polittikkojen täytyy tehdä jotakin.

Esa Olkoniemi (nimimerkki)

RKP- sai kannattajansa liikkeelle, joten tuskin se galluppien perusteella väki tuli äänestämään.

Vasurit on hukassa ja kannattajat nukkuvat vaaleista toisiin. Pieni äänestysprosentti kertoo asian kiinnostavuuden.

Sami Haapavaara (nimimerkki)

RKP keskitti äänet, ja suomalaiset vaan riitelee. Vielä tulette PerSuksien rivien hajoamisen, kun Soini vaatii kuria yhden miehen puolueelle. Eikös tänään tuossa uuden suomen etusivulla jo halla-ahot jotakin uhonneet.

MarkkuM (nimimerkki)

41 "RKP keskitti äänet, ja suomalaiset vaan riitelee."

RKP sai mepin eikä tämä ruotsinkielisten etuoikeuksien arvostelu liity tuohon mitenkään. PS on tällä hetkellä vain ainoa puolue joka uskaltaa olla eri mieltä tuon pienpuolueen kanssa. Valistuneimmat kansalaiset ovat arvostelleet RKP:n harjoittamaa kielipolitiikkaa jo vuosikymmeniä. Eihän RKP:llä ole mitään muuta tavoitetta kuin edistää ruotsin kielen asemaa Suomessa, kaikissa muissa kysymyksissä tuo puolue joustaa kuin kuminauha.

Käyttäjän riikkasoyring kuva
Riikka Söyring

60% jättää äänestämättä: ei se ole kiinnostumattomuutta, se on mielenilmaus. Kertoo epäluottamuksesta politiikkaan, poliitikkoihin, EU:n, siihen että mikään muuttuisi. Epäluottamuksesta demokratian olemassa oloon.

eeva-n (nimimerkki)

Perussuomalaiset saivat "erityistä kohtelua" muilta puoluilta, medialta jo viime syksystä lähtien. Silloinhan erityisesti vihreät naiset median avustuksella uudistivat poliittista kulttuuria vetämällä oikeuslaitoksen osaksi demokraattista prosessia. Mikä sinänsä on melkoinen sensaaatio.
Kun Soini voitti roimasti, kärjistyy tilanne entisestään.
Hyvin paljon riippuu näiden nuorten miesten ja naisten kyvystä sekä nähdä mitä tapahtuu että olla reagoimatta provokaatioihin.

Puolueessa tuntuu olevan hyviä järkeviä, älykkäitä nuoria. Se antaa toivoa kansalle. Se paljon puhuttu suomettuneisuus mielipidekontrolleineen alkaa toivottavasti olla historiaa. (YLE uusiksi.)

iiris (nimimerkki)

Ilman muuta RKP:n teettämä (ja suuren rahan kustantama) viime hetken gallup, joka oli mitä ilmeisemmin tehty ruotsinkielissä lilliputtikunnissa vaikutti ruotsinkielisten äänestysintoon. Turha sitä on kieltää. Sillä oli suuri psykologinen vaikutus.

Iljettävä temppu RKP:ltä ja Yleltä.

lampinen (nimimerkki)

Veltolta jälleen kerran asiallista tuotosta. Jatka valitsemallasi linjalla, kyllä kansa tämän palkitsee.

Zacken ihannoima kiintiöiden käyttö on mielestäni melkoista rasisimia. Kuvaa ilmeisesti hyvin myös muiden hänen kaltaistensa asennetta.

Timo Elonen (nimimerkki)

Satuin sunnuntaina kuulemaan radio Vegassa ruotsinkielisten haastatteluja sen viimeisimmän, Maaseudun tulevaisuuden tekemän vaaligallupin takia. Kyllä siellä oli niitä, jotka olivat päättäneet äänestää jotain muuta kuin RKP:tä pelosta että ääni menisi hukkaan.

Esimerkiksi eeva-n oman väittämänsä mukaan on opiskellut tilastotieteitä, mutta kirjoituksillaan osoittaa, ettei käsitä niistä mitään. Kyllä nämä useita vuosia vaaligallupeja tehneet tutkimusyritykset tekevät luotettavaa työtä. Eikä tilaajalla ole muuta mahdollisuutta vaikuttaa tulokseen kuin ajankohdan valinta. Ja tietysti tilaajan oma lehdistö käyttää positiivista tulosta hyväksi ja on vaitonainen epämiellyttävästä tuloksesta, mutta aina ne on julkaistu. Joku muu mielipidetiedustelu on jo aivan eri asia. Siinä tilaaja valitsee aiheen, ajankohdan muotoilee kysymyksen ja on ensimmäisenä tulkitsemassa tuloksia. Katriina Kajanteen kanssa olen kuitenkin samaa mieltä, että vaaligallupeja ei tarvita.

Sekä taloustutkimuksen että Maaseudun tulevaisuuden tutkimukset antoivat oikeastaan numerotaitoiselle saman tuloksen, että RKP:n meppi on siinä ja siinä. Taloustutkimuksen ennuste loppujen lopuksi oli hivenen tarkempi, vaikka se tehtiin aikaisemmin, mutta tehtiinhän siinä 450 % enemmän haastattelujakin kuin Maaseudun tulevaisuuden tutkimuksessa ja vielä potentiaalien äänestäjien keskuudessa.

Kun väittää, että Taloustutkimuksen tutkimus oli huijausta, koska varsinaiset haastattelut siinä tehtiin vain ruotsinkielisillä alueilla, on joko tilastotieteestä ja matematiikasta mitään ymmärtämätön tai sitten röyhkeästi käyttää lukijoiden ymmärtämättömyytä hyväkseen. Kumpaa Sari Essayah on haluaisin tietää. Tuskin saan vastausta sillä vastaus voi olla vain ikävä vastaajan kannalta.

YLE:n gallupista en ole kuullut, mutta epäilykseni on että -v- virtanen on keksinyt kaikkien aikojen mielettömimmän selityksen vaalitappiolleen. Kyllä hänen olisi pitänyt ottaa se rasismi ohjelmaansa pääteemaksi alusta alkaen. Silloin olisi Essayah jäänyt kotimaahan. Populismi virtaselta käy, mutta ehkä rasismi tuntuu liian oudolta hänelle.

eeva-n (nimimerkki)

#47
Suosittelen vaikka googlailemalla etsimään mainitsemani HBL:n kriittinen kirjoitus. Siitähän tässä oli kysymys.

On olemassa erinomaista tieteellistä tutkimusta gallupeista, niiden luotetavuudesta, niiden mieliteitä ohjaavasta vaikutuksesta, siitä kuinka niitä käyttetään hyväksi mm politiikassa.
Suosittelen myös tutustumaan sellaisiin tutkimuksiin.

eeva-n (nimimerkki)

#47
Valitettavasti suuri osa näitä tieteellisiä tutkimuksia on englanniksi,kielellä, jota kaikki eivät taida hallita.

Sittnikow Pentti (nimimerkki)

V. Virtanen.

Kaikesta huolimatta onnea ja menestystä elämääsi.
Muista et ole yksin edelleenkään!

Terveisin Pentti Sittnikow (ortPKS)
SIPOO PS-vrpj

Toimituksen poiminnat