V". Virtasen Eurovaaliblogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Geenitutkimukset

Geeneihin kirjoitettu Jumalusko

Henkistä ilmapiiriä Suomessa leimaava uskontokielteisyys ja kristinuskon vastaisuus antaa vääristyneen kuvan todellisuudesta ja keskustelusta, jota muualla maailmassa viime vuosiin asti on käyty ihmisen luontaisesta Jumaluskosta. Nurjaa asennetta on joskus kuvailtu termeillä teofobia ja kristofobia.

Islanti, insestiriski sekä íslendigaApp

Siitä lähtien kun kourallinen viikinkejä rantautui Islantiin (noin vuonna 900 jKr), saaren väestö on kasvanut nykyiseen mittasuhteeseen (334 000 asukasta). Jokainen tajuaa, että siihen on liittynyt myös riski, että väestön geenimateriaali pysyi liian yksipuolisena. Jotta näinä aikoina "insestiriski" ei toteudu, esimerkiksi tanssi- tai kapakkareissun yhteydessä, on kehitetty sovellus, joka samantien kertoo onko uusi tuttavuus sukua vai ei. Onhan se mahdollista, että uusi mielitietty voisi olla serkku tai pikkuserkku..

Suomalaisten alkuperästä uusia todisteita

Berliinin lähellä sijaitsevan Brandenburgin Gross Fredenwaldenista löydettiin taannoin Pohjois-Euroopan vanhin tiedossa oleva kalmisto, jonka uskotaan olevan lähes 8 500 vuotta vanha. Kaksi mielenkiintoisinta hautausmaalta tehtyä löytöä olivat kuuden kuukauden ikäisen vauvan luuranko sekä merkillinen pystyyn haudattu mies, jonka arvioidaan olleen noin parikymppinen kuollessaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä