V". Virtasen Eurovaaliblogi

Kaikki blogit puheenaiheesta Teiden kunnossapito

Jäiset tiet

Tammikuussa vieremäläiset maanviljelijät Lassi Heiskanen ja Ahti-Pekka Vornanen halusivat herätellä ihmisten huomion teiden huonoon kuntoon. Yksi miehistä luisteli jäisellä tiellä ja toinen kuvasi.

Ajan joka viikko ja kuten moni muu satoja kilometria Uudellamaalla. Varsinkin sivutiet ovat olleet viime päivinä erittäin liukkaita ja muutenkin huonossa kunnossa.

Anne BERNER itse kaivamaansa kuoppaan

Min Anne Berner esitti maanteiden yhtiöittämistä ja digitaaliseen seurantaan perustuvaa kilometriveroa sekä autoveron poistamista ja polttoaineveron ja vuotuisen ajoneuvoveron alentamista, yhteensä 1.6 GEUR. Ja kaikki voimaan ensi vuoden alusta. Absurdia! Tästä löytyy Bernerin torstainen esitys (easy to read 48p) ja koko raportti liitteineen http://energiatyhmyrit.real.fi/.

Tietyöt nopeammin pakettiin haittamaksuilla

Japanissa metron rakennustöistä johtuva maanvajoama nielaisi viisikaistaisen tien, ja ahkerat japanialaiset korjasivat kuopan viikossa (The Sun, 15.11.2016).

Helsingissä toiminta ei ole aivan yhtä ripeää, Mäntymäentien ja Helsinginkadun risteyksessä oli yksi kaista suljettuna koko kesän, ja Mannerheimintiellä on keskustan suuntaan ollut vain yksi kaista auki kansallisteatterin kohdalla useiden kuukausien ajan.

Korpeimme kuiskintaa ja mietteitä maailmalta

Heinäkuussa valtaosa kansasta on lomalla ja toimistojen käytävillä kaikuvat vain yksittäiset askeleet. Itse menin ja käytin lomani jo suven korvilla touko-kesäkuussa, kun reissasin Islannista Intiaan.

Autoilijan mitta tuli täyteen

Juha Sipilä on ehdottanut uutta veroa yksityisautoilijoille. (1.) Valtio kerää polttonesteistä tällä hetkellä energiaveroa ja arvonlisäveroa, ja Sipilän mukaan polttonesteisiin pitäisi saada uusi veromomentti, josta kerättäisiin n. 150 milj € vuodessa, sen ollessa viisi senttiä per litra.

Päätöksiä mututuntumalla ja väärin perustein

Nykyisen eduskunnan ja hallituksen päätöksenteon suurin ongelma on se, että päätöksiä tehdään mututuntumalta tai niin, että tosiasioita ei oteta huomioon.

Kataisen ja Stubbin hallitusten tärkeimmät hankkeet kotimaassa ovat olleet sote- ja kuntauudistukset. Ne ovat historiallisen mittavat hallinnolliset ja toiminnalliset remontit, mutta kumpaakin on viety eteenpäin mututuntumalta. On rakenneltu kaikenlaisia himmeleitä ilman, että niiden tueksi on esitetty minkäänlaisia laskelmia. Mielestäni tällainen toimintapa on täysin väärä. Sanoisin, että jopa edesvastuuton.

Ulkomaalaisille rekoille tiemaksut kunnossapidon rahoittamiseksi

Maamme tieverkko on rapistunut pahoin. Korjausvelka on jo peräti parin miljardin euron luokkaa. Tilanne on pahentunut erityisesti nykyisen hallituksen aikana.

Mikäli määrärahoja ei koroteta, tilanne johtaa jo lähivuosina pahaan kierteeseen. Onhan tosiasia, että euron säästö kunnossapidossa aiheuttaa kolmen euron vahingon, koska huonoon kuntoon joutunut tie vaatii ennenpitkää kalliin peruskorjauksen.

On siis suorastaan edesvastuutonta, että säästäminen aiheuttaa kohtuuttomia vahinkoja.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä